ASUS ZenBook 14 UX425EA, laptop cu Core i5 și Core i7

ASUS ZenBook 14 UX425EA e un laptop de 14 inci adresat celora interesați de ceva cu portabilitate bună și tehnologie nouă. Poate fi utilizat cu succes la sarcini multimedia, dar și în mediul business. Am să justific aceste afirmații în rândurile ce urmează.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care are o portabilitate excelentă întrucât greutatea e de circa 1,17 kilograme, iar bateria ține destul de multe ore (depinde și de stilul de utilizare).

Evident că acest model e disponibil în variate configurații, dar cea mai importantă e cea cu i7-1165G7, SSD de 1 tera și 16 giga de RAM. Poate că o să vă orientați înspre un model mai ieftin cu i5, dar eu vă recomand i7 întrucât procesorul e cea mai importantă componentă dintr-un PC. Veți face o alegere bună chiar și cu cel mai accesibil model, deoarece oferă suficient spațiu, memorie și viteză de procesoare. Dotările nu diferă și poate că ați văzut o conectivitate mai bună decât la altele (Thunderbolt v4)

Ecranul de 14 inci cu rezoluție FHD și panel IPS face acest model excelent pentru mediul business, iar suprafața mată (anti-glare) e un alt lucru pozitiv pentru cei interesați să-l cumpere pentru firmă. Procesorul i7 și cipul grafic sunt suficient de puternice pentru a reda filme Full HD, iar din această cauză zic că e bun la multimedia. Puteți vedea filme de pe stream fără lag deoarece are wireless ax sau poate că alegeți să le redați pe televizor.

Pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi că arată bine, că are o portabilitate ok, componentele noi (procesor i7 din a 11-a generație cu cip grafic Intel Iris Xe), puteți alege fie pe negru fie pe roz, sunt variante cu WIndows 10 preinstalat, oferă un ecran superb și sunet ok (Harman Kardon).
Contra ar fi că ecranul nu are rezoluție 4K. Oricum, o rezoluție superioară ar fi consumat mai mult din baterie.

În concluzie, dacă vă interesează un laptop de tip desktop replacement atunci acest model ar fi numai bun. Nu vine cu grafică dedicată, dar nici nu ai nevoie de așa ceva în cazul în care nu te pasionează jocurile.

 

Te-ar mai putea interesa