ASUS ZenBook 14 UM425QA, laptop portabil și performant

ASUS ZenBook 14 UM425QA este unul dintre laptopurile cu portabilitate foarte bună. Acest brand oferă multe soluții mobile și cu configurații diferite. Un laptop premium cum e cel de jos oferă un design interesant și componente integrate care sunt destul de performante. În anii următori, vom vedea laptopuri ieftine mult mai portabile cum e cel de jos dar până atunci mai aveți mult de așteptat. Merită să alegeți un astfel de laptop dacă vreți să vă impresionați prietenii sau aveți nevoie de unul la birou care să ocupe puțin spațiu.

Prefer un laptop și nu o tabletă deoarece oferă un plus de funcționalitate iar ecranul e mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

În general, laptopurile mici nu oferă componente prea avansate dar acesta e o excepție. Are un AMD Ryzen pe 7 nm (5 sau 7) ceva mai special deoarece consumă puțin dar oferă performanțe decente. Nu sunt multe laptopuri care-l au deoarece are tehnologie de fabricație avansată, deci e foarte mic. Placa video e cea din procesor și e suficient de bună pentru a reda conținut 1080p pe acel ecran de 14 inci. Nu e vorba de orice ecran, ci e vorba de unul cu panou IPS pentru unghiuri mai largi de vizibilitate și luminozitate mare – 400 niți.

Pentru un așa tip de laptop, o memorie RAM de 8GB e de ajuns, chiar și spațiul de stocare e generos. Laptopurile foarte compacte nu pot fi atât de performante, astfel încât pentru jocuri ar trebui să alegeți un laptop mai mare. Un laptop performant degajă multă căldură, deci are nevoie de un sistem de răcire diferit. De aceea un laptop office cum e cel de sus, nu trebuie să fie atât mare.

Dotările sunt destul de limitate la un astfel de model și cred că cele două porturi USB C  și cel stadnard sunt de ajuns deoarece laptopul are și tehnologii wireless utile. Are Windows 10 Home preinstalat și nu există altul mai bun.

Plusuri: are un design modern, autonomie de lucru mare, configurație puternică, greutate scăzută, ecran superb etc.
Minusuri: nimic.

ASUS UM425QA e un model care dorește să impresioneze și nu se compară cu oricare alt model de 14 inci. Chiar dacă are un design atât de compact, touchpadul e suficient de generos, însă tot aș recomanda un mouse.