ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA, laptop cu imagine 2.8K

Laptopurile cu OLED sunt tot mai des întâlnite deoarece unii utilizatori caută laptopuri mai deosebite, iar imaginea este un aspect destul de important în special dacă folosiți anumite aplicații de editare foto sau pur și simplu vă plac imaginile cu nuanțe de negru mai pronunțat. Lăsând la o parte displayul, în partea de jos avem o serie ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA cu o configurație de ultimă generație și vedem procesoare noi din cunoscută seria Alder Lake de la Intel. Vorbim de procesoare Core i7 1260P și Core i5 1240P, dar cele mai populare sunt cele Core i7 care le și recomand pentru cei care folosesc aplicații profesionale.

Vorbim de o serie de ultraportabile cu un design plăcut și foarte compact, motiv pentru care vedem și o portabilitate peste medie. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA

Merită sau nu merită cumpărat?

Sunt diverse configurații cu o mulțime de asemănări, diferențe vedem doar la partea de stocare și la procesor, adică pot fi procesoarele mai sus menționate sau chiar un SSD de jumătate ori de un tera. E bine să aveți cât mai mult spațiu și suficientă memorie, de aceea producătorul pune minim 16GB RAM și un SSD spațios, dar și foarte rapid. Nu mai vedem clasicele SSD-uri SATA care din câte observ nu mai au viață atât de lungă precum au avut hard discurile. Tehnologia avansează destul de repede, astfel că vedem chiar și memorie DDR% pe cele de gaming și chiar performanțe similare cu unele desktopuri.

Mărimea și tipul ecranului reies din numele său, dar și alte aspecte importante. Marginile sale sunt subțiri, dar e loc de mai bine și se poate vedea din imaginea de sus că are și un sistem de balamale de tip Ergo Lift, adică oferă o poziție plăcută pentru scris. Deci pe partea de design avem doar de lăudat și se poate vedea și tastatura numerică integrată în touchpad.

Concluzie

ASUS UX3402ZA este diferit de cele mai multe laptopuri, iar dacă vă interesează foarte mult imaginea oferită, optați doar pentru laptopuri OLED. ASUS UM5401QA este puțin mai diferit pentru că are hardware cu AMD.

Te-ar mai putea interesa