Asus X515KA, laptop ieftin și bun

Asus X515KA este un laptop care a apărut pe piață la începutul anului și este dotat cu un procesor Celeron N4500 care scoate la benchmark 1891 puncte. Decent pentru cât costă și nici nu este nevoie de mai mult dacă, în general, îl folosiți doar pentru navigare web. Tehnologii noi prezente pe acesta sunt: USB tip C, Sonic Master și WiFi ac. Laptopul de față e unul care se adresează celora cu bugete foarte reduse, dar care poate fi folosit pentru diverse taskuri zilnice.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul cu greutate de numai 1,8 kg, deoarece nu mai mare DVD și nici SSD de tip SATA. Alături am pus o imagine pentru ca dvs. să vedeți cum se prezintă vizual, dar s-ar putea să fie și clipuri video cu acesta dacă nu v-ați făcut deja o idee.

Merită sau nu merită cumpărat?

Pe partea de specificații modelul acesta vine cu procesorul Dual Core Intel Celeron, cei 4 giga memorie RAM și SSD-ul de 256 giga. Poate că nu are cel mai mare spațiu de stocare, însă veți observa că totul e mișcă bine, adică aplicațiile pornesc instant și datele se transferă rapid.
Întrucât nu vine cu sistem de operare recomand să puneți Windows 11 de pe un stick USB ori de pe un hard extern (Asus X515FA are deja preinstalat).
Ecranul acestui model e unul de 15,6 inci cu rezoluție Full HD, aceasta fiind cea mai populară indiferent de diagonala ecranului.

Pentru achiziția aparatului acesta ar fi costul de achiziție mic, că vine cu multiple porturi, prezența TPM-ului (se poate pune Windows 11), memoria RAM suficientă și greutatea foarte redusă.
Contra achiziției ar fi că nu are procesor quad core și nici OS instalat.

Concluzie

Deci, dacă vrei un laptop care să arate bine și să poată fi utilizat la mai multe lucruri decât intrat pe net atunci acest model Asus X515KA ar fi recomandarea mea. Pot fi folosite diverse aplicații însă nu și simultan deoarece suntem limitați de o memorie RAM decentă, după cum am menționat anterior.

Te-ar mai putea interesa