Asus X509MA, laptop gri cu Intel Pentium Silver N5030

Laptopurile sunt tot mai elegante cu fiecare generație, chiar și cele accesibile. Asus X509MA este unul dintre ele și sunt disponibile câteva configurații care sunt foarte apropiate. Puteți alege un SSD dacă vreți ca totul să se miște mai rapid, însă în acest buget nu va avea o capacitate foarte mare. Dacă spațiul de stocare este foarte important, atunci ar trebui să vă îndreptați atenția spre laptopurile cu HDD. L-aș recomanda utilizatori cu pretenții puține și care vor să navigheze pe internet și să vizioneze conținut media.

Poate fi laptopul ideal pentru copii și studenți pentru că nu costă foarte mult și este destul de fiabil. Un model oferă deja Windows 10 preinstalat și prețul este ceva mai piperat, însă poate că nu vă depășește bugetul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile procesoare Intel sunt mai avansate și oferă chiar mai multe nuclee. În cazul de față, avem un Intel Pentium N5030 din seria Gemini Lake Refresh (2 nuclee suplimentare). Deci avem un procesor cu 4 nuclee care este perfect pentru taskuri de zi cu zi, iar placa video Intel poate face față conținutului video HD. Nu are sens să căutați conținut mai de calitate deoarece ecranul laptopului este HD. Îmi device-urile care au ecrane cu margini înguste, astfel imaginea este mai bine evidențiată, dar tipul ecranului este la fel de important (IPS-urile și SVA-urile sunt cele mai bune).

Păreri pro și contra

Oferă dotări bune, o construcție compactă, numeroase porturi și tehnologii fără fir pentru a conecta orice device la el. Laptopul cântărește numai 1.9 kg, însă laptopuri mai avansate pot cântări chiar mai puțin (în funcție de materialele folosite). Prețul laptopului este atractiv și este influențat de hardware-ul instalat, voi puteți face îmbunătățiri dacă le considerați necesare.

Mă refer la SSD și memorie RAM, dar actualul SSD/HDD poate fi de ajuns pentru mulți dintre voi. Asus X509MA are cititor de amprentă pentru o autentificare sigură și rapidă, iar acesta este poziționat în touchpad. Cred că această dotare specială va deveni una standard pe mai toate laptopurile cum s-a întâmplat în cazul smartphone-urilor.

Te-ar mai putea interesa