Acer Aspire 3 A315-58, laptop argintiu cu Core i3

Un laptop care arată foarte bine și se comportă decent când vine vorba de aplicații, este acest Acer Aspire 3 A315-58 care este prezent în câteva configurații. Probabil că nu arată cu mult mai diferit de alte serii sau generații de laptopuri, dar la interior sunt componente puțin mai avansate. Mai bine zis, este vorba de un laptop office cu un hardware satisfăcător, însă unii dintre voi poate că nu ați fi mulțumiți de acel SSD deoarece ați avut doar laptopuri cu hard discuri de 1TB.

Chiar dacă spațiul de stocare nu este cel mai mare, laptopul se mișcă precum o tabletă și să nu uităm că va trebui să puneți Windows 11 pe acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Costă foarte puțin pentru că nu are acel Core i3 Alder Lake cu 6 nuclee, ci are varianta Core i3 Tiger Lake cu 2 nuclee. Chiar nu aveți nevoie de atât de multe nuclee că doar nu veți juca jocuri și scorul de performanță obținut în Benchmark este acceptabil. Nu se compară cu procesoarele i5 și i7 de la Intel dar nici nu aveți nevoie de ele, plus că mai sunt și cele de pe seriile de gaming.

Memoria RAM a acestui laptop este una satisfăcătoare pentru ce veți face pe el, iar 4GB ar fi fost prea puțin în special dacă instalați Windows 11 și rulați simultan mai multe aplicații. Chiar și Chrome-ul consumă foarte mult dacă deschideți mai multe file, iar cu modelul de sus chiar nu trebuie să vă faceți griji.

Observ că la acesta a rămas un port USB 2.0, însă alte laptopuri au în schimb unul de tip USB tic C. Diferența între cele două est de generație și mufa poate fi introdusă oricum, fără să mai țineți cont de poziția conectorului.

Concluzie

Acer Aspire 3 A315-58 are dotări satisfăcătoare, o autonomie mare în modul economic (luminozitate mică la ecran, conectare la internet prin LAN), se mișcă rapid. HP Pavilion 15-eh1014nq este acel model de laptop cu acel procesor i3 Alder Lake care este echivalentul unui Core i5.

Te-ar mai putea interesa