ASUS X415EA, laptop raport preț/calitate bun

Chiar dacă ASUS X415EA este foarte ușor, dotat cu un ecran de 14 inci și SSD modern (format M.2). Greutatea redusă se datorează componentelor noi dar și bateriei sale de 2 celule care oferă o autonomie bună (componentele fiind mai eficiente). Un laptop foarte ieftin poate fi la fel de util ca unul scump deoarece nu toți se folosesc de placa video dedicată a unui laptop ori de tot spațiul de stocare. Un procesor oferă mai puține nuclee, dar performanța poate fi de ajuns în special dacă vorbim de un Core i3, respectiv un Core i5.

Alternativele sunt modele cu procesoare ceva mai bune și care pot costa puțin mai mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul acestui laptop nu e unul foarte performant dar este de ajuns pentru ce veți avea de gând să faceți pe el. Procesoarele de pe laptopuri dar și de pe platformele desktop au plăci video decente chiar dacă sunt integrate. Ecranul acestui laptop e unul de tip Full HD și are o diagonală satisfăcătoare. Ținând cont de faptul că veți lucra pe el de la o distanță scurtă, ecranul nu trebuie să fie foarte mare.

Memoria RAM e una cu capacitate de 8GB care e la o frecvență de 3200 MHz. Probabil că nu vom vedea prea repede cu memorie DDR5, însă am văzut anumite laptopuri de gaming cu o așa memorie. Totuși, nu are sens o astfel de memorie pe un așa laptop, deoarece ar deveni prea scump.

Concluzie

L-aș alege pentru că arată destul de bine, are un preț foarte bun, este portabil, oferă destule porturi, cameră web HD și multitasking bun. Un minus evident ar fi lipsa sistemului de operare Windows 11 și poate că aveți unul acasă pe un stick, instalarea durând foarte puțin. ASUS X415EA a fost conceput mai mult pentru uz office și nu recomand că-l folosiți pentru gaming. Poate că v-am convins să-l luați, iar dacă ecranul este foarte important, atunci aveți nevoie de un laptop cu diagonală mai mare (Lenovo V15 G2 ALC, dacă nu vă interesează brandul).

Te-ar mai putea interesa