ASUS VivoBook X571LI, laptop cu Intel Comet Lake

Laptopul ASUS VivoBook X571LI e unul nou și poate fi observat din componentele folosite (Intel Comet Lake). Aș putea spune că e o serie multimedia procesorului, însă scoatem din ecuație jocurile recent apărute. Dacă nu știți prea multe despre placa video Intel, ei bine, e un model integrat care poate fi folosit pentru taskuri simple. Pentru jocuri, eu aș recomanda ceva mai mult (plăci video NVIDIA RTX) sau chiar GTX, cum vedem pe acesta. Sunt limitări date de hardware și de construcție, iar sistemul de răcire este inferior celor din seriile Omen sau Victus.

Alternativele sale sunt laptopurile de gaming ori cele de tip office, depinde pentru ce vreți să le folosiți și cât de mult aveți nevoie de o placă video mai bună. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul său influențează destul de mult prețul pentru că vorbim de cea mai bună soluție office – Core i7. Placa video integrată nu e cine știe ce, după cum am mai menționat, însă aveți și una dedicată pentru aplicații și unele jocuri. Display-ul său oferă specificații bune și poate că nu este cel mai mare, însă nici nu este nevoie de mai mult pentru că veți lucra pe el de la distanță mică.

Nu vorbim de un laptop cu ecran foarte mare, motiv pentru care se poate lăuda cu o greutate mult mai redusă. Totuși, sunt serii de laptopuri care excelează mai bine la acest capitol, adică au o construcție de numai 1.7 kg. Fiecare serie arată diferit, iar dacă nu vă place culoarea albastră de la acesta și ați prefera una argintie (HP Pavilion 15-eh1011nq), atunci trebuie să vă uitați la altele. Nu toate seriile oferă multiple variante cu configurații diferite.

Concluzie

Totuși, merită ales pentru ce oferă: preț atractiv, configurație multimedia, bluetooth, cititor de amprentă, tastatură iluminată, etc. Evident că ASUS VivoBook X571LI nu a fost conceput pentru gaming dar poate fi folosit ca unul dacă nu aveți pretenții mari. Alegerea finală este a voastră și depinde cât sunteți dispuși să cheltuiți.

Te-ar mai putea interesa