ASUS Vivobook 16X M1603QA, laptop multimedia de 16 inci

ASUS Vivobook 16X M1603QA este unul dintre cele atractive laptopuri de pe piață, iar aici mă refer la anumite aspecte: preț, performanță, design și dotări. Deci vorbim de cele mai importante capitole, iar un desktop parcă nu mai pare atât de atractiv. În ultimii ani, laptopuri au devenit tot mai bine echipate, dar și mai elegante, iar cel de jos este un bun exemplu. Trebuie să știți că este un laptop ceva mai deosebit, adică în puteți folosi pentru diverse aplicații și conținutul video poate fi rula fără probleme, excepție făcând jocurile 3D.

Hardware-ul influențează cel mai mult prețul laptopului, pe când dotările sunt cam același mai toate toate laptopurile. Evident că de la un anumit buget putem discuta de ecrane OLED (cum are ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA), numpad în touchpad etc. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Dacă nu sunteți pasionat de jocuri, adică nu aveți de gând să le rulați pe acesta, poate ai degrabă pe o consolă dedicată, atunci chiar nu văd de ce nu l-ați alege. Sunt disponibile câteva configurații dar care nu sunt chiar atât de diferite, adică procesul este fie Ryzen 5, fie Ryzen 7. Mai sunt diferențe la memorie și spațiu de stocare, iar eu cred că 16GB ar fi de ajuns dacă vreți să folosiți programe profesionale. Cerințele hardware au crescut odată cu lansarea noi versiune de Windows care cere minim 4GB RAM.

Ecranul este același LED IPS cu rezoluție 1200p, adică vorbim de un raport puțin diferit (nu mai este 16 pe 9). Memoria RAM a rămas la DDR4 pentru ca laptopul să fie atractiv ca preț plus că numai laptopuri de gaming au nevoie de un astfel de upgrade.

Concluzie

ASUS M1603QA a fost creat ca să impresioneze de aceea producătorul a ales un design atât de vizibil (argintiu), un display mai mare, o tastatură plăcută cu iluminare și multe altele. Mi-ar fi plăcut să vă și variante cu Windows preinstalat, însă trebuie să vă mulțumiți doar cu cele fără OS, care sunt și foarte accesibile. Nu stați mult pe gânduri pentru că nu sunt laptopuri care vor fi disponibile pentru o perioadă lungă de timp.

Te-ar mai putea interesa