ASUS VivoBook 15 X1502ZA, laptop cu Core i3-1220P sau i5-1240P

ASUS VivoBook 15 X1502ZA este unul dintre cele mai recente laptopuri office de la acest brand, motiv pentru care vedem componente de ultimă generație, dar și un design foarte elegant. Puțini utilizatori își aleg un laptop doar pentru cum arată deoarece hardware este mult mai important, iar în cazul de față, veți vedea că vorbim de procesoare Intel, memorie RAM cu frecvență mare și SSD de tip M.2. În funcție de buget, acestea pot fi chiar mai avansate dar nu este cazul dacă vă rezumați strict la aplicații office.

Din imaginea de jos se poate vedea noul design care este chiar plăcut și nu diferă de la o configurație la alta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Un procesor de ultimă generație oferă cele mai bune scoruri Benchmark, dar și un plus de eficiență, astfel autonomia de lucru este destul de mare sau de multe ori se montează o baterie mai mică, dar satisfăcătoare. Doar laptopurile de gaming vin cu baterii chiar mai mari, doar că acolo vorbim de un hardware apropiat ca și performanță de cel de pe desktopuri.

Ecranul laptopului are diagonala clasică de 15.6 inci, dar și restul specificațiilor sunt cele clasice. Dacă vă doriți un ecran OLED sau o rezoluție mai mare care consumă semnificativ din bateria laptopului, atunci aveți laptopuri precum ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA, adică modele din segmentul premium.

O astfel de serie se laudă cu o greutate de numai 1.7 kg, cititor de amprentă, TPM, tastatură iluminată, baterie de 43 Wh, WiFi ax etc. Dotările nu diferă în funcție de alegere, însă spațiul de stocare și procesorul pot fi mult diferite. Însă și așa, acel Core i3 oferă 10 nuclee și o frecvență de lucru decentă, astfel că poate fi comparat cu anumite procesoare Intel Core i5 din serii anterioare.

Un minus este lipsa sistemului de operare care poate fi doar Windows 11.

Concluzie

ASUS X1502ZA nu mai este acea serie X de buget, dar anumite caracteristici nu prea s-au schimbat (cum e ecranul), dar pentru cei care sunt mai pretențioși, există serii diferite sau modele chiar mai mare dacă vreți un desktop replacement care să impresioneze.

Te-ar mai putea interesa