ASUS VivoBook 15 X1500EA este noul laptop office/multimedia de la acest brand și are ar trebui să-l puneți pe lista de dorințe. Este vorba de o serie întreagă care oferă numeroase configurații interesante. Voi enumera mai jos configurații și le voi explica puțin, iar în ceea ce privesc dotările, nu sunt diferențe. Designul este același pe negru și arată foarte bine deoarece este un adevărat ultraportabil.
Prețurile diferă în funcție de configurație iar cel mai scump are Core i7 Tiger Lake și 16 GB RAM. Evident că nu vorbim de cele mai avansate soluții, dar nici nu aveți nevoie de mai mult pentru taskurile zilnice. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Merită sau nu merită cumpărat?
Orice generație nouă de laptopuri aduce ceva în plus sau în minus, adică vedem porturi noi, tehnologie wireless mai actuală, ecran mai bun etc., dar se și renunță la unele dotări care s-au dovedit a fi inutile.
Ecranul cu tehnologie IPS a devenit standard pe mai toate laptopuri pentru că oferă cea mai bună experiență de vizionare. Sunt variante cu rată de refresh mare, luminozitate de minim 250 niți, rezoluție minimă Full HD și altele. La modelul de sus vedem specificații modeste dar nici nu aveți nevoie de mai mult.
Trebuie apreciat faptul că a scăzut mult în dimensiuni și că este mult mai portabil, având o greutate de numai 1.8 kg. Bateria a scăzut și ea în dimensiuni pentru că noile componente au un consum foarte redus de energie. Evident că sunt laptopuri mai ușoare decât aceasta pentru că sunt folosite diverse aliaje, însă în acest buget nu prea sunt variante care au tastatură iluminate (un alt model, dar diferit de cel de sus, este ASUS VivoBook 15 M1502IA).
Sunt prezente procesoare Intel, de ăla Core i3 până la Core i7, 8GB sau 16 GB RAM, iar spațiul de stocare poate fi asigurat de un SSD cu sau fără HDD. Părerea mea e că mai bine luați cu un SSD modest și mai montați unul SATA în loc că alegeți varianta cu hard disc.
Concluzie
Sunt numeroase soluții pe piață, iar ASUS VivoBook 15 X1500EA oferă destule ca voi să nu faceți vreun compromis. Singurul minus este lipsa sistemului de operare (în caz că nu știți să-l instalați).