ASUS VivoBook 15 M1502IA, laptop ușor cu tastatură iluminată

ASUS VivoBook 15 M1502IA este unul dintre cele mai recente laptopuri office de la acest brand și are un design chiar foarte plăcut. Mai precis, vedem o combinați de albastru metalizat cu negru, iar tasta Enter este bine evidențiată. Nu ar fi o problemă că nu se vede pentru că tastatele beneficiază chiar și de iluminare. Aceasta nu este colorată cum vedem la modelele TUF, ci este doar albă. Configurația sa este excelentă și mai jos vă voi enumera hardware-ul integrat dar și anumite dotări care mi-au plăcut.

Îl consider un best buy și cu siguranță vom mai vedea și alte modele similare, dar pe cel cu Ryzen 5 și SSD de 512GB este numai bun pentru orice task de zi cu zi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Pot fi și variante mai performante cu Ryzen 7 dacă vreți să îl folosiți mai mulți ani, dar și cu acel Ryzen 5 din seria 4000 vă veți descurca bine. Ca să vă faceți o idee, acesta are un scor de performanță de circa 15000 de puncte (peste cel al multor procesoare Core i5). Procesorul este foarte important indiferent ce veți face cu el, iar pe acesta unul cu tehnologie de fabricație pe 7 nm (Intel abia are cu 10 nm).

Memoria RAM este suficient de generoasă și vorbim de DDR4, iar cea DDR5 costă destul de mult și o vedem doar pe soluții de gaming. Cât despre spațiul de stocare, acel SSD este unul model M.2 PCIe (cum vedem și pe HP 15-dw3030nq), adică este foarte compact și se instalează foarte ușor. Spațiul de stocare oferit este rezonabil că doar numai țineți filme și muzică pe laptop, acum totul este online și nici nu prea mai ai ce să stochezi pe el (mai degrabă în cloud).

Acesta este unul dintre puținele laptopuri office cu tehnologie WiFi 6 (ax 2×2) și spun asta pentru că până acum doar laptopurile de gaming avea această conectivitate.

Concluzie

ASUS VivoBook 15 M1502IA este un laptop destul de performant, bine echipat, elegant, fiabil și ieftin… dacă e să luăm în calcul toate cele anterior menționate.

Te-ar mai putea interesa