ASUS VivoBook 15 M513UA, laptop accesibil cu ecran OLED

Laptopul ASUS VivoBook 15 M513UA face parte dintr-o serie accesibilă și oferă o caracteristică specială nouă – ecran OLED. Din poza de mai jos se vede foarte bine cum arată tastatura (tasta Enter este bine evidențiată), touchpadul generos și raportul generos ecran/carcasă. Seria M a fost o serie accesibilă, dar tinde ușor spre una premium și sunt câteva subserii. De cele mai multe ori nu e nevoie de cele mai noi componente de pe piață, deoarece și generația anterioară e suficient de performantă și eficientă. Poate fi folosit ca un laptop office iar viteza de procesoare e suficient de mare cu un Ryzen 5 ori Ryzen 7.

Diferența de preț între un astfel de laptop și unul de gaming e justificată de tipul de componente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest laptop are următoarele componente: procesor AMD Ryzen, placă video integrată AMD Graphics, memorie de 8GB, SSD de 512GB. Acestea sunt satisfăcătoare pentru un utilizator cu pretenții cu foarte mari și nu cred că aveți ce să-i reproșați.

Un astfel de laptop are destul de multe dotări și devin destul de utile atunci când folosiți un alt laptop sau un desktop. Chiar dacă nu are are 4 USB-uri, anumite periferice se pot conecta wireless la acest laptop. De exemplu, multifuncționala poate fi conectată la routerul wireless dacă are portul necesar. Bineînțeles, merită să alegeți un router wireless performant pentru a beneficia de o viteză decentă pe wireless. Nu are sistem de operare, iar voi trebuie să alegeți un sistem de operare potrivit – Windows 10.

Plusuri: are greutate scăzută, spațiu de stocare generos, USB de tip C, ecran OLED etc.
Minusuri: sunt laptopuri mai accesibile dacă nu vă interesează tipul ecranului.

ASUS M513UA este o variantă destul de bună dacă nu sunteți o persoană cu multe pretenții și poate ține locul vechiului PC dacă nu ați avut un monitor foarte mare. E adevărat că la un desktop puteți conecta cam orice gadget, însă depinde și de placa de bază ce oferă. Îmi plac laptopurile pe gri/argintiu dar și cele pe negru arată bine în special dacă sunt mate.

Te-ar mai putea interesa