ASUS TUF Gaming F17 FX706HC, laptop de gaming cu ecran IPS de 144Hz

Laptopul ASUS TUF Gaming F17 FX706HC face parte din cea mai recentă serie de gaming numită TUF (The Ultimate Force), dar nu este cea mai avansată. Nu oricine își permite un laptop de top dar un gamer înrăit nu se poate mulțumi cu un orice laptop multimedia. Un model pentru gaming are anumite dotări: tastatură iluminată, un design caracteristic, ecran 144Hz, componente high-end, baterie mare și un sistem de răcire eficient. Designul este diferit de cel văzut la modelele ROG și s-ar putea ca TUF să devină un fel de înlocuitor, depinde de clienți.

Am pus poza de jos pentru a vă face o idee despre el însă mai sunt multe altele care arată la fel, doar că diferențele sunt la interior. Dacă nu vă place designul, atunci poate ar trebuie să aruncați și privire peste concurență, un exemplu ar fi: HP Pavilion 17-cd2007nq. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația sa e una modernă cu hardware de top, adică cu procesor i7-11800H, placă grafică integrată UHD Graphics, placă video GeForce RTX 3050, 16GB DDR4, SSD de 1TB. Acea placă video dedicată reprezintă noua generație de plăci video care tind să înlocuiască cele GTX.

Laptopurile funcționează destul de mult (câteva ore) cu baterie dar puteți folosi încărcătorul său pentru a nu avea neplăceri în timpul jocurilor, de aceea componentele trebuie să fie și eficiente (în modul office laptopul oferă o autonomie chiar decentă). Ecranul e foarte important atunci când vă jucați jocuri și calitatea oferită e esențială deoarece mă gândesc că nu-l veți conecta la un televizor pentru că și așa stați de la o distanță mică față de laptop.

Concluzie

Tot mai multe laptopuri de gaming nu oferă Windows preinstalat, pentru a fi mai atractive ca preț, însă poate fi pus ulterior de pe un stick. ASUS FX706HC pare a fi cel mai bun desktop replacement de la ora actuală, deoarece oferă caracteristici bune. Cu alte cuvinte, poate reda orice joc la detalii medii/maxime și nu veți avea probleme nici cu viitoarele apariții. Depinde și cum vă place să jucați jocuri, unii preferă să aleagă setări grafice cât mai mari, o rezoluție maximă și nu sunt interesați de fps-uri.

Te-ar mai putea interesa