Asus Rog Strix G17 G713RW, laptop cu Ryzen 9 6900HX

Asus Rog Strix G17 G713RW face parte din cea mai nouă și avansată generație de laptopuri construite pentru gaming și nu numai. Sunt foarte puține laptopuri cu Ryzen 9, probabil pentru că influențează destul de mult prețul laptopului. După cum bine știți multe jocuri rulează excelent cu Ryzen 7 că doar nu vreți să jucați la rezoluție 4K, însă laptopul de jos oferă și variante cu imagine WQHD (1440p). Ținând cont că nu este un ecran foarte mare, dar nici mic, e satisfăcător chiar și pentru cei mai pretențioși.

Diferențe există între varianta chiar dacă au cam același preț, însă nu cred că veți vedea diferența între un ecran cu refresh de 240Hz și unul cu 300 Hz. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Noile procesoare AMD oferă plăci video mai bune, însă nu și pentru gaming. Acea placă video integrată Radeon 680M poate fi comparată ca performanțe cu vechiul model GTX 1050 Ti. Oricum, nu e cazul să o folosiți deoarece se comută automat pe noua placă video RTX 3070 Ti. Aceasta reprezintă gama de top și nu sunt jocuri care să nu poată fi rulate la detalii foarte bune. Bineînțeles, componentele de pe laptopuri au limitări și pentru o experiență mai plăcută, v-aș recomanda să țineți laptopul în priză.

Bateria sa este destul de mare și se reflectă în greutatea laptopului (2.9 kg). Memoria este asigurată de niște plăcuțe DDR5 care sunt și cele mai populare la ora actuală. Evident că acestea nu au ce să caute pe laptopuri office deoarece ar deveni prea scumpe.

De la distanță nici nu ai zice că este atât de mare, însă nu reprezintă o soluție prea portabilă (foarte greu și construcție grosolană).

Concluzie

Un laptop a acest Asus G713RW este ideal pentru cei care nu vor să mai folosească un PC, iar dimensiunea ecranului este destul de mare. Poate că nu se adresează tuturor gamerilor, deoarece este foarte scump, însă este o investiție bună dacă vreți să încercați titluri noi și nu vreți să schimbați laptopul tot la câțiva ani. Ceva mai mic și mai accesibil, ar fi un Asus Rog Strix G15 G513RM.

Te-ar mai putea interesa