ASUS TUF Gaming A15 FA506IEB, laptop cu procesor puternic

După cum bine știți procesorul este cea mai importantă componentă indiferent de ce gadget vorbim, iar pe laptopul de jos este vorba de un Ryzen 7 de ultimă generație. Acesta folosește o tehnologie de fabricație de mai bună decât pe Intel, adică e pe 7 nm (față de 10 nm cât are Intel). ASUS TUF Gaming A15 FA506IEB este modelul prezentat și care face parte dintr-o serie foarte populară și reușită, iar acest aspect se poate observa și din imaginea de prezentare de mai jos..

Pare a fi destul de compact (precum Lenovo Legion 5 15IAH7), însă grosimea a rămas neschimbată deoarece nu se pot face compromisuri la sistemul de răcire dar nici la componente. Prețurile au scăzut puțin sau mai bine zis, au crescut semnificativ performanțele pentru aceiași bani. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Cu siguranță reprezintă o opțiune interesantă în special că are un hardware foarte bun pentru gaming. Aici mă refer și la restul componentelor: RTX 3050 Ti (cam cu circa 25% mai performantă decât varianta standard), 16GB RAM și SSD de jumătate de tera. Acestea sunt prezente pe multe serii și chiar la modelele de la concurență, însă diferența o vedem la construcție, iar TUF oferă o răcire excelentă. laptopuri TUF de la ASUS reprezintă o opțiune puțin mai accesibilă la ROG, dar nu veți face prea multe compromisuri. Pur și simplu nu veți avea anumite tehnologii sau porturi în plus.

Nu folosește dar nici nu are nevoie de memorie RAM DDR5 pentru că este prea scumpă. Totuși, pentru a vă face o idee 16GB DDR5 este echivalentul unei memorii de 32GB DDR4. Conectivitatea este excelentă în special dacă ne referim la porturile USB (3.2) și la tehnologie Wifi (ax), iar un ecran în plus nu este necesare pentru că are un IPS cu rezoluție Full HD și rată de refresh de 144 Hz.

Concluzie

ASUS FA506IEB nu are foarte multe recenzii deoarece a a părut recent și în general stocurile nu sunt foarte mari, iar după o lună vedem alte modele. Deci nu ar trebui  să stați prea mult pe gânduri dacă vă place.

Te-ar mai putea interesa