ASUS TUF F17 FX706LI, model ieftin cu GTX 1650 Ti

Un laptop nou care se află pe lista voastră este acest ASUS TUF F17 FX706LI deoarece oferă un ecran mare cu rată de refresh de 120Hz și un hardware decent. Sunt laptopuri care au doar GTX 1650 varianta non Ti și cu ecran mai mic la un preț mult mai piperat, însă acelea probabil au un procesor cu 6 nuclee (Core i7), dar eu aș opta pentru acesta deoarece oferă performanțe bune pentru cât costă. Bineînțeles, un laptop trebuie să înlocuiască un desktop și nu puteți alege o serie oarecare, iar Asus vine cu o soluție de buget – TUF F17. Ar mai fi și variante de 15 inci dar poate că vreți să vedeți și filme pe el alături de cineva.

Sunt puține configurații prezente pe piață, dar eu aș alege pe cel cu Core i5, 16GB RAM și SSD de 512GB deoarece prețul e atractiv. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Fiecare serie de laptopuri oferă câteva configurații cu diferențe destul de mici între ele, însă dotările sunt aceleași. Dacă jocurile preferate cer un procesor cât mai avansat, atunci optați un laptop cu Core i7, dar să nu neglijați nici placa video dedicată. Seria RTX ar fi ideală dacă vreți Ray Tracing, dar și noile GTX-uri sunt bune.

Păreri pro și contra

O să vă placă tastatura sa în special că e de tip RGB, porturile sunt excelente, are WiFi ax, spațiu de stocare decent, sunt mici posibilități de upgrade dacă doriți pe viitor. Consider că SSD-ul actual este de ajuns cât are pentru jocuri și memoria de 16GB este ok pentru multitasking. Vedem o configurație decentă, un design plăcut, dotări satisfăcătoare pentru acest buget, iar calitatea e satisfăcătoare că doar e vorba de un brand de top. Mai sunt seriile de gaming de top care se adresează gamerilor cu bugete mari, dar cred că le știți deja.

ASUS FX706LI nu are Windows 10 preinstalat și asta vedem la multe alte laptopuri pentru ca prețul să fie cât mai atractiv. Instalarea durează foarte puțin deoarece are porturi rapide și un SSD modern (pe un stick USB 3.0 ar dura cel mai puțin).

Te-ar mai putea interesa