ASUS TUF F15 FX507ZR, laptop de 15 inci cu 300 Hz

ASUS TUF F15 FX507ZR este prezentă pe piață în câteva variante, unele sunt doar estetice (la capac), altele sunt la display (FHD cu 300Hz sau WQHD cu 165Hz). Acestea fiind diferențele între ele, pentru că la partea hardware nu văd. De aceea și prețurile sunt același indiferent de opțiune, însă nu prea are mare importanță cum arată capacul. În opinia mea, nu veți vedea diferență de refresh între cele două (cu ochiul liber), motiv pentru care aș recomanda pe cel cu rezoluție mai mare, dar aceasta este părerea mea.

La prima vedea ați putea spune că este precum oricare alt laptop de gaming, însă sunt diferențe majore la interior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Doar din numele său reies anumite aspecte, iar cel mai evident este mărimea ecranului – 15.6 inci. Unii producători au ales să ofere și variante de mijloc (LG oferă laptopuri u display de 16 inci), iar eu aș zică este mai bine avantajos pentru producător să oferă un singur format. Chiar și așa, un laptop atât de „mic” poate oferi performanțe cât unul cu ecran de 17 inci. De ce? Păi, are următoarele componente hardware:

  • Procesor Core i7 Alder Lake pe 10 nm, cu 14 nuclee și placă video Iris Xe Graphics tot de la Intel. ASUS TUF A17 FA707RM are un hardware AMD care este mult diferit.
  • Placă video RTX 3070 care poate rula toate jocurile la detalii bune și poate că în joc nu veți seta chiar rezoluție maximă. Voi decideți cum vă faceți setările în funcție de ceea ce avă doriți (fps-uri cât mai multe ori detalii).
  • SSD-ul M.2 este singura opțiune pentru producători deoarece plăcile de bază suportă astfel de formate, pot fi schimbate ușor și unele model suportă și cel SATA (în vederea unui upgrade viitor).
  • Memoria este de ajuns și sunt foarte puține jocuri care ar avea nevoie de mai mult.

Probabil că singurul minus care poate fi considerat de unii utilizator, ar fi lipsa sistemului de operare. Are EFI Shell, însă Windows 11 reprezintă cea mai bună soluție pentru acest tip de laptop.

Concluzie

După cum se poate vedea mai sus, impresionează la capitolul hardware, dar mai sunt și alte aspecte. ASUS TUF F15 FX507ZR are tastatură iluminată foarte bună, adică puteți alege culoarea preferată (RGB).

Te-ar mai putea interesa