ASUS TUF F15 FX506HE, laptop cu grafică RTX 3060 Ti

Laptopul din imagine este un model de gaming mai compact, însă nu este la fel de portabil precum anumite serii office. ASUS TUF F15 FX506HE este modelul din imagine și vine cu dotări de top pentru o experiență cât mai plăcută. Indiferent de configurați, designul este același pe negru și tastatura iasă ușor în evidență în special dacă alegeți să fie iluminată. La interior are procesor Intel de ultimă generație care este pe 10 nm.

Arată foarte bine chiar dacă este un model TUF și nu un ROG, iar majoritatea porturilor sunt poziționate în stânga unde nu va deranja (dacă nu sunteți stângaci). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alegeți laptopul care vi se potrivește în funcție de cât sunteți dispuși să cheltuiți sau cât este limita de buget. Sunt disponibile câteva configurații destul de apropiate ca și performanțe, însă prețurile diferă destul de mult dacă e să comparăm pe cea cu Core i5+8GB RAM și cea cu Core i7+16GB RAM.

Placa video dedicată rămâne aceeași, adică este modelul RTX 3060 Ti, după cum am menționat și în titlu. Este un model de top, însă sunt variante și mai performante, dacă vă doriți setări aproape maxime. Ținând cont că ecranul este numai Full HD, puteți alege setări medium spre high.

Păreri pro și contra

Laptopurile de gaming sunt oferite doar de producători cu experiență în domeniu. Bineînțeles, sunt multe laptopuri cu plăci video dedicate, însă nu toate le recomand. Depinde și ce fel de jocuri vreți să încercați sau cât de pretențioși sunteți. Poate că sunteți mulțumiți doar de un număr mare de fps-uri pentru că jucați numai jocuri multiplayer, adică competitive.

Ecranul este unul IPS cu rată de refresh de 144 Hz pentru ca imaginea să rămână clară chiar și când jucați jocuri de acțiune. Tastatura iluminată nu este una clasică ci este una RGB, adică puteți alege culoarea preferată și intensitatea. Oferă și un software special, adică puteți alege diverse moduri în funcție de stilul de utilizare.

Un laptop care nu trebuie schimbat de la an la an este unul performant și îl puteți îmbunătăți dacă doriți mai multă memorie RAM sau spațiu de stocare. Este necesar un mouse de gaming alături de acest Asus FX506HE dar și alte periferice: router wireless, boxe sau căști. Laptopurile au dotări bune, mai că nici nu ar fi necesare perifericele anterioare, adică vă puteți conecta la internet și prin cablu (mufă LAN), difuzoarele sunt decente, dar mouse-ul tot este necesar (cu fir ar fi ideal).

Te-ar mai putea interesa