Asus ROG Strix G17 G713QM, laptop de 17,3 inci cu RTX 3060

Asus ROG Strix G17 G713QM e un laptop de 17,3 inci pentru persoanele care vor un dispozitiv performant pe post de înlocuitor desktop.
E echipat cu procesor Ryzen 7 5800H și placă video RTX 3060 așa încât putem scrie că e o alternativă de 17 inci la Zephyrus G15.

Laptopul vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat modern care se prezintă vine dpdv al aspectului. Cred că puteți vedea din imaginea de alături că acest model e unul fără webcam, dar cu tastatură completă și ecran cu margini înguste.


Păreri pro și contra

Notebook-ul Asus ROG Strix G17 G713QM model G713QM-HX015 e unul cu procesor AMD Ryzen 7 care are 8 nuclee și în felul acesta scoate 22015 puncte la benchmark. În jocuri acesta e ajutat de placa video RTX care vine cu 6GB memorie video.
Memoria sistemului e de 16GB, iar stocarea e una de 1TB pe SSD. În felul acesta putem scrie că laptopul e unul care nu are nevoie de upgrade î viitorul apropiat.

În privința ecranului trebuie să scriu că e unul de 17,3 inci cu rezoluție FHD panel IPS și refresh de 144 Hz. În opinia mea, ecranul e unul dintre cele mai bune de pe piață.

Din păcate nu are preinstalat Windows, iar din această cauză recomand să instalați Windows 10 Home de pe un stick USB.

Stă foarte bine pe partea de porturi deoarece are LAN Gigabit, wireless ax, 4 porturi USB și HDMI 2.0.

Portabilitatea nu e mare lucru, dar dacă luăm în calcul că are greutate de 2,7kg, că are ecran de 17 inci și componente de gaming atunci vedem că e o portabilitate ok.

Per ansamblu, acest model e pentru acele persoane care vor un aparat foarte puternic pentru jocuri ori sarcini care necesită foarte multă putere de procesare.

Te-ar mai putea interesa