Asus TUF A17 FA707RR, laptop de gaming

Laptopul Asus TUF A17 FA707RR poate fi folosit pentru gaming, vizionat filme și diverse aplicații. E alegerea corectă dacă vreți ceva mai mult decât un laptop, iar acel procesor Ryzen 7 6800H se situează ca performanțe peste un Core i7 (specificații mai bune). Există procesoare speciale pentru gaming și se vede după nume (au acel H la final), dar și plăci video (RTX). Spre deosebire de hardware-ul office care este prezent pe numeroase laptopuri ieftine, acesta oferă un scor mai bun datorită specificațiilor mai bune.

Alternativele sunt destul de multe dacă vreți neapărat să aveți un laptop cu procesor Intel. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Specificațiile sunt excelente la aceste tipuri de laptopuri și nu aș opta pentru cele mai scumpe soluții deoarece nu oferă cel mai bun raport preț/performanță:

  • Procesorul acestui laptop e unul modern cu tehnologie de fabricație pe 7 nm iar placa video integrată e de ajuns pentru taskuri simple.
  • Memoria RAM a acestui laptop este una generoasă și nu este nevoie de mai mult. Aceasta este o opinie proprie, voi puteți alege să mai puneți chiar 32GB.
  • Ecranul laptopului este la fel de important ca și hardware-ul său, iar caracteristicile sale sunt ok – rezoluție Full HD, refresh 144 Hz, panel IPS, diagonală de 17,3 inci.
  • Spațiul de stocare este asigurat de un SSD de 1TB, astfel că nu veți simți lipsa spațiului, iar vitezele de citire și transfer sunt excelente.
  • Lipsa sistemului de operare pare să fie singurul minus, însă Windows 11 costă destul de mult, poate că alegeți să puneți varianta 10.

Concluzie

Nu sunt multe recenzii ale acestei serii, pentru că a apărut recent și nu vorbim de stocuri foarte mari. Asus TUF A17 FA707RR trebuie pus pe listă deoarece arată bine, se comportă bine și reprezintă noua generație. Sunt puține laptopuri cu GeForce RTX 3070, deoarece vorbim de o placă video de top cu un preț pe măsură și nu orice gamer ar fi dispus să cheltuie atât de mult. Observ că noile laptopuri au devenit mai compacte și ușoare, dar tot există o valoarea sub care nu vor ajunge deoarece vorbim de componente diferite și de un sistem de răcire mai avansat. Mai mic ar fi un HP VICTUS 16-d0057nq, iar grafică este asigurată de RTX 3060.

Te-ar mai putea interesa