ASUS TUF A15 FA507RR, laptop cu AMD pentru gaming

Seria de laptopuri ASUS TUF A15 FA507RR face parte din ceam ia recentă generație și se poate vedea după design (modern), dar și după componente. Evident că acesta este varianta mai mică și accesibilă, dar există și una cu ecran de 17 inci (are un nume similar Asus TUF A17 FA707RR). Indiferent pentru care veți alege, nu veți regreta alegerea făcută. Configurațiile sunt relativ aceleași cu mici diferențe la partea software și imagine. Sincer, Asus putea să ofere o singură serie de mijloc, adică cu display de 16 inci, cum face HP. Și așa dimensiunile laptopurilor au mai scăzut și nu cred că ar fi deranjați gamerii de o astfel de schimbare.

Tastatura iluminată arată foarte bine și anumite tastate sunt mai bine evidențiate, iar altele sunt poziționate astfel încât să ajungeți ușor la ele ori să fie mai vizibile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Aș spune că sunt numai avantaje cât alegeți un laptop de gaming care face parte dintr-o serie nouă. Evident aceste laptopuri nu sunt soluții ultraportabile și nici autonomia nu este cea mai mare. Ele sunt concepute pentru a fi folosite în locul unui PC, dar sunt și mult mai ușor de mutat. Evident au baterie și autonomia depinde de cum îl folosiți. Hardware-ul este unul de top și nu aveți nevoie de mai mult:

  • procesorul Ryzen 7 6800H folosește cea mai recentă tehnologie de fabricație – 6 nm (seria precedentă a avut 7 nm).
  • ecranul diferă de la un model la altul și aș opta pentru cel cu rezoluție mai mare pentru că refreshul de 165Hz este de ajuns.
  • memorie maximă care poate fi instalată pe aceste laptopuri este de 32GB, însă pentru că cea de 16GB este prezentă pe două sloturi, nu cred că ar merita investiția. Eventual doar dacă aveți cui să vindeți actuala memorie. Chiar și așa vorbim de memorie de DDR5 la 4800 MHz, deci este mult peste cea DDR4.
  • avem și cea mai nouă placă video RTX (3070), doar că nu este varianta PC, ci de una mobilă (specificații limitate pentru un consum redus).

Concluzie

ASUS TUF A15 FA507RR oferă numeroase dotări speciale foarte utile pentru gameri și nu numai, multe dintre ele nici nu le-am mai menționat, însă poate le știți deja.

Te-ar mai putea interesa