ASUS TUF A15 FA507RE, laptop gaming

Unul dintre cele mai noi laptopuri de gaming este modelul din imaginea de jos numit ASUS TUF A15 FA507RE. Este vorba de o generație mai nou TUF care aduce finisaje noi dar și o generație nouă de procesoare AMD. Mai toate procesoarele AMD impresionează în special cele HS concepute pentru sarcini ceva mai dificile, cum sunt jocurile și aplicațiile de editare (video). Chiar dacă are un display tot de 15.6 inci ca și modelele standard, acesta a mai scăzut în dimensiuni și se vede la ecran, care acum are o ramă mai subțire.

Poate că pentru unii, un astfel de laptop ar fi prea scump, însă nici desktopurile nu sunt mult mai ieftine dacă mai luați în calcul periferice și monitorul (de gaming). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

ASUS TUF A15 FA507RE

Merită sau nu merită cumpărat?

Vedem cea mai recentă generație de procesoare AMD din seria Zen 3+ care vin cu tehnologie pe 6 nm, adică un plus de performanță și eficiență, de aceea nu se mai pus baterii atât de mari, iar ultraportabilul ASUS Zenbook 14 OLED UX3402ZA este un bun exemplu. Chiar și restul componentelor au devenit mai eficiente pentru că au devenit mai mici. Trebuie menționate câte aspecte care îl mai deosebit:

  • memoria DDR5 de 16GB oferă aceleași performanțe ca una DDR4 de 32GB.
  • imaginea este foarte clară în jocurile de acțiune datorită ecranului cu refresh maxim de 144 Hz (depinde și câte FPS-uri duce configurația).
  • tastatele pot fi iluminate pe mai multe culori.
  • portul HDMI 2.0 permite conectarea televizoarelor 4K, pentru ca voi să puteți viziona conținut 60p.

Nu prea am avut ce să-i reproșez în acest buget, însă un laptop cu DDR4 va fi ceva mai ieftin (diferență de până în 800-1000 RON) sau în același buget puteți lua cu placă video mai bună.

Concluzie

ASUS FA507RE se descurcă bine în jocuri, iar câteva exemple: 60 fps-uri în Elder Ring, 50 fps-uri în Watch Dogs, 300 fps-uri în Valorant etc. Deci este o alegere foarte bună pentru a juca chiar și jocuri mai noi, dar sunteți limitați de palca video deoarece aceasta nu poate fi înlocuită. Deci dacă vreți o alegere care să fie bună pe mai mulți ani atunci ar trebuie să vă uitați la modele cu RTX 3070.

Te-ar mai putea interesa