ASUS ROG Zephyrus M16 GU603ZM, laptop performant și mic

Laptopul ASUS ROG Zephyrus M16 GU603ZM face parte dintr-o serie interesantă – multimedia spre gaming. După cum bine știți laptopurile de gaming pot fi mai mari adică pot avea la interior un sistem de răcire mai eficient și componente chiar similare cu cele de pe PC-uri. Laptopul de jos e pentru cei care au un buget nelimitat și doresc un laptop cu performanțe peste medie. Poate fi la fel de bun ca un desktop în același buget (dacă luăm în calcul și un monitor mare), poate cu mici diferențe. Bineînțeles, nu veți putea juca orice joc la detalii maxime, iar dacă obișnuiți doar să aveți un număr decent de fps-uri, atunci RTX 3060 poate fi de ajuns.

Alternativele sunt destul de multe, în același preț puteți găsi laptopuri și cu RTX 3070 (cum are ASUS TUF A15 FA507RR) însă poate că vă palce ceva la această serie și nu aș face un compromis. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul său e numai bun pentru jocuri și nu trebuie să fie neapărat de tip Alder Lake. E vorba de un Core i7-12700H care e prezent și pe alte laptopuri iar placa video Intel e Iris Xe. Pentru jocuri vă veți folosi de o altă placă video și trebuie să fie una foarte performantă, ca RTX 3060. Are un consum mai ridicat decât restul, dar și jocurile rulează excelent pe laptop.

La capitolul conectivitate, acest laptop stă destul de bine atât cu acele porturi, cât și cu tehnologiile de comunicații. Sistemul de operare ideal pentru acesta ar fi Windows 11 și trebuie instalat ulterior de pe un stick, instalarea durând foarte puțin. Depinde și pentru care veți alege, deoarece există și o variantă cu Windows 11 preinstalat.

Concluzie

Merită pus pe listă pentru că are ecran cu rezoluție mare și refresh generos, grafică RTX, suficientă memorie și conectivitate foarte bună (inclusiv WiFi ax și Thunderbolt v4). Cu siguranță, doriți să vizionați conținut media și să rulați jocuri dacă v-ați gândit la acest ASUS GU603ZM, însă pentru a viziona filme aș recomand un televizor sau un monitor.

Te-ar mai putea interesa