Asus Rog Zephyrus G14 GA402RJ, păreri laptop din gama de top

Asus Rog Zephyrus G14 GA402RJI e un nou laptop apărut recent pe piață. Spre deosebire de alte modele acesta vine cu procesor Ryzen și cu o portabilitate foarte bună. Făcând parte din gama Rog putem spune că este un notebook PC din gama superioară. În gama de mijloc fiind modelele Tuf.

Laptopul vine cu procesor Ryzen 9 și o placă video dedicată Rx 6700s. Acestea sunt niște componente de generație nouă, iar ceva tot de generația nouă este memoria RAM Ddr5 cu care vine acest laptop. De pe urmă specificațiilor acestui dispozitiv putem să ne dăm seama că nu este neapărat un laptop de jocuri ci și unul care poate fi utilizat de creatorii de conținut.
Acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi »

Ce mi-a plăcut

Modelul de față vine cu procesorul Ryzen 9 care are opt nuclee, iar conform website-ului cpubenchmark acesta scoate 24378 puncte în varianta 6800HS.
Aparatul vine în mai multe configurații, diferența dintre acestea fiind procesoarele, rata de reîmprospătare a ecranului, rezoluția ecranului, capacitatea de stocare și greutatea.
Pentru cei care vor să folosească laptopul de la prima clipă există și o variantă cu Windows 11 Home.

Portabilitatea este una peste medie, greutatea este undeva la 1,7 kg iar bateria cu 4 celule ține vreo patru-cinci ore.

În privința ecranului trebui scris că este unul de 14 inch cu rezoluție Full HD sau QHD+.Trebuie să adaug ca ecranul e prezentă în mai multe variante de rată de reîmprospătare, adică de 144 Hz și 120 Hz.

Ce nu mi-a plăcut

Sunt și eu unele lucruri care nu mi-au plăcut, printre acestea numărându-se costul de achiziție ușor mare și că portabilitatea este una ok. Despre portabilitate am scris că este una peste medie, dar nu este una de ultraportabil.

Concluzia

Un astfel de laptop Asus Rog Zephyrus G14 GA402RJI se adresează acelor persoane care vor ceva foarte performant de la un producător cu reputație foarte bună. Raportul dintre preț și dotări este unul foarte bun, iar cel dintre preț și performanță e peste medie.

Te-ar mai putea interesa