Asus Rog Zephyrus G14 GA401QE, laptop cu Ryzen 7 la preţ bun

Asus Rog Zephyrus G14 GA401QE vine ca un laptop performant pentru sarcini complexe precum editări video sau jocuri. Este echipat cu procesor Ryen 7 şi placă video RTX 3050 Ti.
Se adresează celora interesaţi de portabilitate foarte bună, pe lângă performanţele extreme. În acest sens are o greutate de 1,6kg şi o baterie cu 4 celule.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant care se prezintă bine vizual şi dpdv al portaabilităţii.


Păreri pro şi contra

În momentul de faţă modelul Asus Rog Zephyrus G14 GA401QE are două variaţiuni: GA401QE-HZ050 şi GA401QE-HZ052T. Diferenţa dintre acestea e că una vine cu Windows, iar cealaltă vine fără.
Procesorul Ryzen 7 5800HS e unul extrem de performant deoarece scoate 21396 puncte la benchmark. E vorba despre unul cu 8 nuclee reale.

Dacă ai vrea să întrebi cu ce e mai special un laptop Asus Rog faţă de altele atunci răspunsul ar fi că are o răcire foarte eficientă, design plăcut, portabilitate ok şi componente de generaţie nouă.
Răcirea e realizată cu ventilatoare N-Blade, iar pentru ca radiatoarele să rămână curate are sistem de răcire cu auto-curăţare.

Nu dispune de unitate optică, dar în schimb are foarte multe opţiuni pe partea de conectivitate. Aş aminti HDMI, 4 porturi USB (din care unul e tip C), wireless ax şi bluetooth.

De final pot scrie că acest model e pentru persoanele care vor un laptop cu aspect serios şi care să poată fi utilizat pe post de înlocuitor desktop. Asus se pricepe la astfel de laptopuri şi alegând un model de la ei nu veţi da greş.

Există şi un alt Asus din această serie cu un preţ ceva mai mic… dacă vreţi un laptop ceva mai ieftin. Costul scăzut e datorat faptului că are placă video GTX şi doar 8GB RAM.

Te-ar mai putea interesa