ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QH, laptop cu Ryzen 7 şi GTX 1650

Pentru persoanele care vor un laptop performant, aspectiv şi portabil recomand modelul ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QH. E un dispozitiv echipat cu noul procesor Ryzen 7 5800HS de tip octa core capabil în a scoate 21337 puncte la cpubenchmark.
Magazinele care-l comercializează specifică faptul că e vorba despre un model de gaming, dar eu zic că e mai mult un înlocuitor desktop.

Laptopul acesta bun la de toate vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi e disponibil pe culoarea moonlight white. Dacă vreţi ceva mai închis atunci vă recomand un model TUF Dash.

Păreri pro şi contra

Modelul GA401QH din seria ASUS ROG Zephyrus G14 e prezent în mai multe variaţiuni. Una e GA401QH-BM020 şi are configuraţia următoare: procesor Ryzen 7 5800HS, 8GB RAM, SSD de 512GB şi placă video GTX 1650 4GB.
Portabilitatea dispozitivului e una bună deoarece are o greutate de 1,6kg, iar bateria ţine undeva la 3-4. E vorba despre o baterie cu 4 celule.
Pe partea de ergonomie are greutate redusă, tastatură iluminată şi ecran cu panou IPS şi strat anti-reflex.
Ecranul acestui laptop e unul de 14 inci cu rată de reîmprospătare de 60 Hz şi rezoluţie FHD. E un ecran foarte clar datorită faptului că are panou IPS… lucru menţionat şi mai sus.
Întrucât are un ecran de 14 inci tastatura e una fără numpad în partea dreaptă.

Nu este echipat cu unitate optică, dar în schimb are multe opţiuni de conectivitate. Aş aminti HDMI, 4 porturi USB (din care două sunt de tip C), wireless ax şi bluetooth. Sistemul de operare (de preferat Windows 10 Home) poate fi instalat de pe un stick USB.

Concluzia mea legată de acest model e că îşi merită banii şi că e la nivelul zilelor noastre cu specificaţiile. Din nou procesoarele AMD ne arată că pot ţine pasul cu cele Intel şi că le pot depăşi în performanţe.

Te-ar mai putea interesa