ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IHR, laptop cu Ryzen 7 4800HS

ASUS GA401IHR este cel mai nou laptop de la acest brand și vine cu cel mai avansat procesor AMD. Acesta scoate un scor de performanță destul de bun că doar are specificații foarte bune. Vorbim de un scor Benchmark de aproape 19000 de puncte, dar care este influențat și de restul hardware-ului. Vorbim de SSD și de memoria RAM, care pot fi extinse însă nu și în cazul acestui laptop. Memoria de 16GB și un SSD de 1TB sunt de ajuns pentru oricine și poate că veți folosi chiar și medii de stocare externă.

Din imaginea de jos se vede cam cât este de mic modelul și poate că unii vor un laptop pe care să editeze diverse clipuri. Cu alte cuvinte, poate căutați un laptop avansat care să fie și foarte compact. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are un procesor AMD cu tehnologie de fabricație pe 7 nm, doar că este un model mai nou și nu este prea des întâlnit pe laptopuri. Ecranul are o rată de refresh mai mare pentru ca imaginea să fie destul de clară indiferent că vă jucai un joc cu mai puți ori mai multe fps-uri. Rezoluția acestui poate fi diferită dacă vorbim de alte model din serie, însă și 1080p este de ajuns pentru un ecran de 14 inci. Lipsa sistemului de operare nu este un minus pentru un laptop deoarece Windows 10 se instalează rapid de pe un stick și o licență electronică nu costă mult.

Păreri pro și contra

Merită încercat dacă anumite serii de laptopuri sunt prea grele pentru a fi transportate și poate că aveți nevoie de astfel de componente pentru anumite aplicații. Bineînțeles, poate fi folosit pentru gaming că doar are o placă video GTX 1650 care poate rula destul de multe titluri noi, dar nu și la detalii medii spre maxim. Dotările sunt ok și vedem un cititor de amprentă, ecran cu sRGB 100%, porturi USB de tip 3.2, HDMI 2.0 pentru posibilitatea conectării unui televizor 4K etc.

Cu siguranță acest ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IHR nu se compară cu un laptop clasic sau unul office, însă este evident după designul său că este vorba de un laptop deosebit.