ASUS ROG Zephyrus Duo 16 GX650RS, laptop cu două ecrane

ASUS ROG Zephyrus Duo 16 GX650RS este unul dintre cele mai interesante laptopuri de pe piață și se poate observa doar după design. Evident că nu este la prima generație, adică am mai văzut laptopuri similare și în anii precedenți. Doar că acum sunt componente și mai bune, iar unele le voi menționa. În plus sunt mai multe configurații disponibile pentru ca voi să faceți alegerea potrivită și să nu mai trebuiască să schimbați laptopul după 1-2 ani. Mai jos vă voi prezenta câteva caracteristici ale laptopuri, dar mai sunt și altele.

Sunt diferențe mici de preț între configurații deoarece sunt destul de apropiate ca și componente, dar și ca dotări. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Costă destul de mult în comparație cu alte laptopuri cu hardware similar, dar nici nu veți găsi prea multe laptopuri cu așa construcție. Acel ecran suplimentar denumit ScreenPad poate afișa diverse informații chiar și în timpul sesiunilor de gaming (chat, cine-i online sau paote vreți să schimbați vreo melodie).

Poate că la prima vedere pare a fi un laptop prea scump, însă aveți următoarele:

  • mult spațiu de stocare în Raid 0 (2TB+2TB).
  • cele două ecrane oferă o imagine de calitate și un multitasking decent, iar aici trebuie să adaug faptul că are memorie DDR5. 64GB mi se pare cam exagerat deoarece și 32GB este satisfăcător pentru multe jocuri.
  • ecran cu tehnologie Mini LED, pentru mai multă luminozitate (1100 niți) și un contrast mai bun. Chiar și rezoluția este destul de mare (până la QHD+).
  • pe partea de sunet chiar e o bestie, adică are 6 difuzoare, Force Canceling, 3D Mic, Dolby Atmos și anularea zgomotului de fundal.

Concluzie

Pe partea de performanță ne-am lămurit că doar are cea mai avansată soluție de la AMD cu 8 nuclee, Zen 3+ și 6 nm (cum are și ASUS TUF A15 FA507RE). Chiar dacă pare a fi mic, veți avea un laptop cu display de 16 inci care este ideal pentru gaming, adică nu este nici mic, nici mare. Singurul minus al acestui laptop ASUS GX650RS, este prețul, însă dacă nu vă deranjează acest aspect pentru că și așa plătiți pentru caracteristici de top, atunci nu ar trebuie să stați prea mult pe gânduri.

Te-ar mai putea interesa