ASUS ROG Zephyrus Duo 16 GX650RM, laptop de gaming cu două ecrane

Față de multe alte laptopuri de gaming de la ASUS modelul ROG Zephyrus Duo 16 GX650RM oferă un ecran în plus care poate fi văzut în imaginea de jos. Acesta se numește ROG ScreenPad și are o anumită funcționalitate. Pe acesta pot fi vizionate destul de multe informații indiferent ce faceți și vi se oferă un software în acest sens. Dacă nu vă rezumați strict la gaming și vreți să folosiți și aplicații profesionale, laptopul de jos răspunde cerințelor voastre. Poate că are un preț cam mare ținând cont că nu oferă ceam ai bună soluție grafică, însă poate fi de ajuns pentru multe jocuri.

Zona de sprijin a palmelor lipsește la acest laptop, tastatura fiind mutată mai jos și touchpadul este prezent și are un numpad digital. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Nu cred că aș mai putea spune că majoritatea laptopurilor de pe piață au hardware cu Intel, iar aici mă refer la procesor. Sunt tot mai numeroase laptopuri cu AMD Ryzen, iar cele din seria Zen+ chiar merită luate în calcul pentru că sunt pe 6 nm. Aceasta este o tehnologie mult mai nouă și astfel, procesoarele oferă un scor mult peste medie. În cazul acelui Ryzen 7 vorbim și de mai multe nuclee și de o frecvență de lucru mare.

Placa video integrată Radeon 680M este utilă când nu rulați conținut video sau 3D, iar în rest aveți cea RTX 3060 care este diferită de cea de pe PC-uri deoarece trebuie să consume puține resurse.

Chiar și tastatura este diferită de cea a altor serii de gaming, adică vedem o iluminare mai deosebită – Aura RGB. Acel ScreenPad Plus este un display IPS de 14 inci cu un aspect ultra wide și are suport chiar și pentru stylus (acel creion pentru ecrane tactile).

Concluzie

Un model de top ca acest ASUS GX650RM oferă baterie cu 4 celule, suficientă memorie și spațiu. Să nu uităm că se descurcă bine în jocuri și nu numai, însă nu oricine este dispus să dea atâta doar pentru că oferă acel display în plus, poate că alții ar prefera un RTX 3070. Sau poate un laptop cu design „standard” cum este ASUS ROG Zephyrus M16 GU603ZM.

Te-ar mai putea interesa