ASUS ROG Strix SCAR 17 G733ZS, laptop cu procesor Core i9 și memorie DDR5

Laptopul de mai jos este unul dintre cele mai performante soluții de la ASUS și chiar dacă nu pare să fie, la interior are cel mai avansat procesor Core i9, memorie RAM DDR5 și o placă video RTX 3080. Este vorba de modelul ASUS ROG Strix SCAR 17 G733ZS care nu este foarte popular, adică nu sunt multe recenzii, deoarece are un preț foarte mare. E de înțeles pentru că vine cu componente de ultimă generație și care vă vor fi de folos în numeroase situații. Aici mă refer la jocuri, aplicații de editare video, dar și alte aplicații care au cerințe hardware mai deosebite.

Chiar dacă din imagine nu oare mare, laptopul are un display de 17.3 inci, adică este mult mai mare decât în cazul unor modele, dar merită să-l alegeți dacă bugetul nu este limitat. Astfel că poate înlocui fărăr probleme vechiul desktop sau laptop și nici nu ocupă foarte mult spațiu, plus că poate fi transportat ușor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Evident că nu poate avea o greutate sub 2 kg, ci mai degrabă una sub 3 kg. Anumite componente sunt ceva mai generoase fiind similare cu cele întâlnite pe PC-uri, plus că sistemul de răcire trebuie să fie suficient de avansat. Deci laptopul nu poate fi foarte subțire și oricum nu prea ar trebui să vă intereseze aceste aspecte deoarece va fi ținut pe birou precum oricare alt laptop sau desktop, doar că ocupă puțin spațiu și nu are nevoie de multe periferice.

Un procesor atât de avansat cum este acel Core i9 este o alternativă la Ryzen 9 de la AMD și vă permite să rulați cele mai noi jocuri indiferent de cerințele lor. Evident că și restul componentelor sunt foarte importante și toate influențează prețul destul de mult, dar să nu uităm nici de dotările sale.

Ecranul este unul superb, adică reproduce un număr mai mare de culori, rata de refresh este generoasă, dar rezoluția nu s-a schimbat foarte mult, poate pentru ca autonomia să fie una satisfăcătoare.

Concluzie

ASUS G733ZS reprezintă gama de top a acestui brand și ne referim strict la cel de gaming, pentru că mai sunt și alte tipuri de laptopuri (business și ultraportabile). Totuși, pentru cei care vor un laptop similar cu cel de sus menționat doar cu câteva dotări diferite, aș recomanda ASUS G713RS.

Te-ar mai putea interesa