ASUS ROG Strix SCAR 15 G533QS, laptop cu Ryzen 9 5900HX

Laptopul din imaginea de jos are un nume ceva mai lung – ASUS ROG Strix SCAR 15 G533QS, însă cred că-l veți reține cu ușurință. Acesta este unul dintre cele mai performante laptopuri de 15.6 inci de la acest brand și are un design foarte reușit. Ca și o o noutate, are cel mai avansat procesor de la AMD care a fost creat pentru platformele mobile. Vorbim de Ryzen 9 modelul 5900HX care este prezent doar pe serii de top și este perfect pentru gaming – 8 nuclee și 16 threaduri.

Din păcate, nu are un preț foarte atrăgător, însă este destul de justificat deoarece are componente de top într-o carcasă foarte compactă. Mai țineți minte laptopurile ROG din anii precedenți, cele cu design de aproape 3 kg? Acum sunt mult mai portabile, dar și așa cred că-l veți folosi strict pe birou ca și un desktop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul și placa video sunt cele mai importante componente ale unui laptop, dar să nu neglijăm nici restul hardware-ului. Aveți nevoie de cel puțin 16GB RAM și de un spațiu generos pentru a ține jocurile pe el. Dacă alegeți pe cel cu 32GB și SSD de 2TB, chiar nu mai aveți ce să mai upgradați, însă spațiul de stocare poate fi extins oricând.

Păreri pro și contra

Are un ecran superb de tip IPS cu rezoluție mare, luminozitate bună și rată de refresh de până la 300 Hz. Este echipat cu o baterie destul de bună, însă autonomia nu poate fi foarte mare când vă jucați multe ore (e recomandat să-l țineți conectat la priză). Fiind prezente mai multe configurații, unele specificații sau dotări pot fi diferite, dar tot va oferi performanțe satisfăcătoare. Tastatura numerică nu mai este prezentă în partea dreaptă, ci se află în touchpad, deoarece laptopul este destul de compact și tastatele sunt mai depărtate.

ASUS G533QS are o tastată iluminată de tip RGB și puteți să personalizați după bunul plac cu ajutorul softului oferit de producător. Unele modele oferă Windows 10 preinstalat, dar îl puteți instala și voi cu ușurință. Spun asta pentru că are porturi rapide și SSD de ultimă generație (instalarea durează foarte puțin).

Te-ar mai putea interesa