Asus Rog Strix Scar 15 G533QR, laptop cu Ryzen 7 5800H şi RTX 3070

Asus Rog Strix Scar 15 G533QR este echipat cu procesor Ryzen 7 şi placă video RTX 3070 în cazul modelului G533QR-HF004T.
E un laptop de gaming ori pentru sarcini foarte solicitante deoarece are nişte dotări pe care nu le găsim la alte laptopuri de top: ecran de 300 Hz şi procesor cu 8 nuclee (scoate 21727 puncte la benchmark).

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un dispozitiv foarte performant cu portabilitate foarte bună (prin faptul că are o greutate de 2,3kg).


Păreri pro şi contra

Precum în cazul altor modele Asus şi acesta are touchpad cu numpad incorporat. Acest lucru ne ajută să avem o tastatură la care să fie mai uşor de tastat.
Nu are unitate optică, dar în schimb stă excelent pe parte de porturi deoarece are HDMI 2, wireless ax, 4 porturi USB, LAN Gigabit şi bluetooth. Foarte interesantă e dispunerea porturilor deoarece o parte din acestea sunt pe spate precum la unele modele Lenovo.
Vine cu sistem de operare preinstalat – Windows 10 Home. Dacă vă interesează o variantă fără Windows atunci ar trebui să căutaţi după modelul G533QR-HF004.
Memoria RAM preinstalată e de 16GB, iar maximul e de 64GB. Ambele sloturi de memorie sunt ocupate. La capitolul stocare vine cu un SSD M.2 a cărui capacitate e de 1TB.
Placa video e una foarte performantă, fiind vorba despre una RTX 3070 cu 8GB memorie video. Împreună cu procesorul vor face ca sarcinile să fie unele fluente.
Ecranul acestui notebook e mai deosebit deoarece pe lângă caracteristicile clasice (diagonală de 15,6 inci, rezoluţie FHD) are refresh de 300 Hz. Acest lucru va face ca jocurile să fie foarte cursive.

Per ansamblu trebuie să scriu că acest model e pentru persoanele interesate de ceva performant în jocuri ori sarcini care au nevoie de multă procesare video.

Te-ar mai putea interesa