Asus Rog Strix G15 G513RM, un laptop de gaming și câteva păreri

Laptopul Asus Rog Strix G15 G513RM este un alt model avansat oferit de acest brand care nu este foarte mare sau greu de transportat. Aceste laptopuri au scăzut destul de mult în dimensiuni și greutatea nu mai e atât de mare. Totuși, nu ar trebui să vă orientați după portabilitate deoarece laptopul are nevoie de un sistem e răcire bun și de componente de top. Poate că pentru unii gameri, un laptop atât de scump le depășește buget și s-ar gândi la un desktop. Doar că laptopul de jos nu mai are nevoie e un monitor de gaming, actualul display oferă specificații foarte bune (refresh 165 Hz/300Hz).

Există mai multe subserii care arată ca cea de jos însă pot fi diferențe la hardware, adică nu are AMD ca și procesor, ci un Intel. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Eu prefer procesoarele AMD deoarece folosesc tehnologie de top, suficiente nuclee, o placă video decentă, iar prețul e mai atractiv. Pe acest model vedem un Ryzen 7 cu 8 nuclee model 6800H și placa grafică este Radeon 680M. Acesta scoate un scor de performanță destul de bun, chiar peste concurență și multe jocuri vor rula la detalii decente.

Observ că noile generații de laptopuri oferă o imagine ceva mai bună, adică a crescut rata de refresh. Aceasta devine foarte utilă în special când vă jucați jocuri care pot fi rulate cu mult peste 60 de fps-uri. Chiar dacă suportă până la 32GB RAM, actuala memorie de 16GB este de ajuns. Puteți pune chiar un SSD mai mare, dar actualul SSD M.2 oferă suficient spațiu.

Concluzie

Asus G513RM oferă caracteristici foarte bune pentru gaming și e loc de upgrade-uri, însă nu sunt necesare. Această nouă serie arată mult mai bine decât precedentele, iar tastatura are taste mai distanțate, astfel că cea numerică lipsește. Și așa nu-i prea văd rostul la aceste tipuri de laptopuri. Poate că unii ar considera că are un preț cam mare pentru ce oferă, însă eu vă recomand chiar și soluții mai mari, dacă ecranul ar fi foarte important, gen Asus Rog Strix G17 G713RW.

Te-ar mai putea interesa