ASUS ROG Strix G17 G713RC, laptop cu hardware AMD

ASUS ROG Strix G17 G713RC este un laptop cu display de 17 inci dotat cu ecran IPS 144Hz și cu procesor rapid model numit AMD Ryzen 7 6800H. E un laptop perfect pentru jocuri deoarece are componente de top pe lângă acel procesor: un SSD rapid (viteză de citire excelentă) și placă video RTX 3050 de la Nvidia. Sunt foarte puține laptopuri de gaming care au preinstalat Windows 10 ori 11, deoarece vor să fie cât mai competitive (varianta ceam ia recentă – 11, costă destul de mult). Nu aș recomanda să puneți versiuni mai vechi pentru că hardware-ul nu este compatibil.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care vine cu tehnologie nouă și foarte eficientă când vine vorba de jocuri. Alături am pus și o imagine pentru a vă face o părere despre cum arată acest model, dar mai sunt serii similare cu aceasta care oferă o construcție similară.

Merită sau nu merită cumpărat?

Modelul acesta de ROG are un procesor Ryzen 7 6800H din generația Zen+ și 8 giga memorie RAM așa ca totul să ruleze fluent. Ecranul din dotare e unul cu panel IPS (cu 144 cum este și pe ASUS TUF Gaming F17 FX706HC), astfel că unghiurile de vizibilitate sunt foarte generoase.
Placa video din procesor e un Intel UHD, iar cea dedicată e o Nvidia RTX 3050. Astfel, în sarcini office va fi utilizată placa Intel, iar la jocuri cea Nvidia.
Chiar dacă bateria e una mare nu trebuie să ne așteptăm la o durata de utilizare super deoarece consumul hardware-ului este destul de mare.
Pe partea de conectivitate aparatul dispune de wireless ax 2×2 (util transferului de fișiere mari de pe Internet), LAN 10/100/1000, 3 porturi USB 3.2, HDMI și audio/microfon (combo).
Dacă doriți să puneți mai mulți RAMi atunci trebuie știut că mai are un slot de liber așa încât să puteți ajunge la 12/16 de giga RAM (maxim 32 giga).
La capitolul stocare stă ok deoarece are SSD de 512 giga, iar unul extern poate fi folosit pentru a mări capacitatea. Această componente va scurta timpul de pornirea al sistemului, programelor și transferul datelor este și el aproape instant.

Concluzie

L-aș alege pentru că este perfect pentru jocuri, aspectul modern, conectivitate superioară și are componente de ultimă generație. Deci, dacă te interesează un laptop nou care să înlocuiască vechiul laptop, atunci acest model ASUS G713RC ar fi recomandarea mea.

Te-ar mai putea interesa