ASUS ROG Strix G15 G513RW, laptop de gaming cu Ryzen 9 6900HX

ASUS ROG Strix G15 G513RW este un laptop disponibil pe o singură configurație însă sunt ceva mai multe variante. Aceste variante pot oferi un ecran cu rezoluție Full HD/WQHD, rată de refresh 300Hz/165Hz, cu sau fără Windows 11, pe negru, verde sau gri. Deci sunt niște diferențe estetice sau de display care nu vor afecta performanțele în gaming. Pot spune că vreți face alegerea corectă indiferent pentru care veți opta.

Din câte observ laptopurile de top nu mai sunt atât de grosolane ci sunt ceva mai compacte și atractive ca aspect. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am menționat mai sus, configurația este aceeași adică avem un Ryzen 9, 16GB RAM, 1TB SSD și placă video RTX 3070 Ti. Acestea sunt componentele amintite pe scurt, însă în vas sunt cele mai recente apariții.

De exemplu, procesorul face parte din arhitectura Zen 3+ care folosește tehnologie pe 6 nm și placa video Integrată este Radeon 680M. Aceasta este suficient de performantă astfel încât ea rămâne activată mai tot timpul, mai puțin înveți rula jocuri sau conținut video (filme).

Nu știu cât de importantă ar fi rezoluția ecranului, însă eu aș opta pentru cea mai mare de bună rezoluție și rată de refresh 165 Hz. Cât privește culoarea, diferențele nu sunt atât de mare și doar în anumite părți ale laptopului sunt colorate și poate că vă plac anumite combinație.

Dacă tot discutăm despre culori, tastatură iluminată este de tip RGB adică puteți alege culoarea preferată sau mai multe culori.

Ținând cont că ecranul nu este 4K, placa video RTX 3070 Ti se va descurca excelent indiferent de joc. Evident că numărul de fps-uri este influențat de cât de bine este optimizat în același joc.

Concluzie

ASUS G513RW are și acel numpad în touchpad care poate fi dezactivat pentru a nu vă deranja, astfel că tastele sunt mai depărtate și mai vizibile. Per ansamblu laptopul arată și se comportă foarte bine, dar era evident la un așa buget. Ceva mai compact și cu o configurație similară este modelul de la același producător Zephyrus G14 GA402RJ.

Te-ar mai putea interesa