ASUS ROG Strix G15 G513RC, laptop cu cip AMD Ryzen 7 6800H

Modelul din imaginea de jos are un nume ceva mai mulg – ASUS ROG Strix G15 G513RC, și este un laptop care nu doar arată bine, ci care are cele mai noi și puternice componente (procesor Ryzen 7, placă video RTX, ecran cu 144Hz și altele). Cu un astfel de gadget portabil putem să jucăm fără probleme cele mai noi titluri, însă vă puteți gândi să mai puteți încă 8GB RAM. Acesta este singurul upgrade care-l puteți lua în calcul, însă poate că se descurcă și așa destul de bine.

Lipsa sistemului de operare Windows 10 îl face mai atractiv ca preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un laptop care nu doar arată bine, ci și unul avansat tehnologic.

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul acestuia este un Ryzen 7 6800H cu opt nuclee și care scoate peste 22000 puncte la Benchmark, deci mai mult decât unele procesoare Intel din același buget. Procesorul e piesa cea mai importantă dintr-un dispozitiv, însă și placa video nu trebuie neglijată dacă vreți să jucați jocuri.

Laptopurile ROG suportă cel mult 32GB RAM, dar consider că 16GB este de ajuns pentru acesta însă nu vă oprește nimeni să punți cât vă doriți. Ecranul laptopului acesta e unul foarte clar pentru că are panou IPS, un refresh de 144Hz pentru a elimina scene cu blur, iar rezoluția 1920×1080 pixeli facilitează vizionarea conținutului de calitate.

Tastatura iluminată nu lipsește, iar culoarea o puteți alege în funcție de preferințe pentru că vorbim de una de tip RGB (multicoloră).

Concluzie

Arată foarte bine și se vede din imaginea de prezentare de mai sus, vine cu componente puternice, ecranul cu rezoluție satisfăcătoare, însă mai mult ajută rata de refresh mare. Mai trebuie să cheltuiți puțin pentru a vă putea juca pe el, deoarece mai sunt necesare câteva periferice dacă nu le aveți, dar și un sistem de operare Windows. Cu alte cuvinte, acest model ASUS G513RC ar fi recomandarea mea și nu veți regreta alegerea făcută. Laptopuri cu design mult diferit sunt cele de la alați producători, iar un exemplu ar fi HP VICTUS 16-d0038nq.

Te-ar mai putea interesa