Asus ROG Strix G15 G513QC, laptop de gaming cu Ryzen 7 5800H

Asus oferă numeroase serii și modele concepute pentru cei pasionați de jocuri și nu numai. Unul dintre acestea este acest Asus ROG Strix G15 G513QC care are un design nou interesant și un hardware modern. Poate că vă plac luminile RGB și chiar nu mai trebuie să montați benzi LED pe lângă birou pentru că laptopul are chiar în partea din față, plus că și tastatura iluminată este RGB. Bineînțeles, nu-l veți alege doar pentru că arată bine, ci și pentru că are un scor de performanță excelent.

Am menționat mai sus procesorul acestui model, dar și restul componentelor sunt importante – SSD și placă video dedicată. Să nu uităm nici de sistemul de răcire pentru că vrem să ne jucăm cât mai multe ore pe el, iar autonomia este irelevantă când îl ținem în priză. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația acestui laptop este una nouă și vedem un procesor AMD în locul celui de la Intel, iar tehnologia de fabricație este mult mia avansată – 7 nm. Adică este puțin mai performant și eficient decât un Core i7, dar și prețul este destul de atractiv. Nu are Windows 0 preinstalat, dar trebuie să puneți acest OS pe el pentru a-i evidenția configurația și instalarea se poate face de pe un stick.

Păreri pro și contra

Laptopul vine la pachet cu multe tehnologii avansate și care le consider esențiale: încărcare rapidă, WiFi 6, ecran cu rată de refresh de 300 MHz, RGB și Aura Sync. Are dimensiuni reduse pentru un laptop de gaming, însă greutatea este aceeași deoarece are un hardware mai performant și un sistem de răcire avansat. Este prezentă placa video RTX 3060 care poate rula orice titlu nou și unele titluri chiar la detalii maxime dacă nu vreți să aveți multe fps-uri.

Asus G513QC poate rula o mulțime de jocuri interesante, iar dacă vă interesează fps-urile atunci trebuie să știți că imaginea rămâne clară indiferent de situație pentru că are o rată de refresh mare. Porturile sunt un alt punct forte al laptopurilor, adică se poate conecta aproape orice la el, dar puteți folosi un adaptor/hub dacă nu vreți să .aveți toate cablurile pe lângă laptop.

Te-ar mai putea interesa