ASUS ROG Flow X13 GV301RC, laptop de gaming cu ecran rabatabil touch

ASUS ROG Flow X13 GV301RC este un model puțin mai diferit, astfel că este și ceva mai scump, dar poate că acele caracteristici suplimentare vă vor fi de folos. În cazul de față vorbim de un laptop cu ecran touch și care poate fi pliat complet datorită balamalelor speciale, adică este combinația perfectă între un laptop de gaming și o tabletă, doar că este ceva mai mic, iar din nume se poate vedea acest lucru (ecran de 13.4 inci). Evident că acesta nu este singurul model de la acest brand un astfel de ecran, iar prețul este cam mare.

În același buget ați putea alege un laptop mai mare și mai performant (cu RTX 3060), dacă acel ecran tactil nu e atât de folositor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurațiile cu AMD Ryzen sunt o opțiune ceva mai bună deoarece vedem procesoare pe 6 nm, plăcile video integrate sunt puțin mai performante, iar prețurile sunt chiar atractive. Aici nu discutăm de o soluție accesibilă, ci mai degrabă una cu numeroase dotări, unele chiar de ultimă generație.

Vedem o memorie RAM LPDDR5 care este excelentă pe laptopurile noi care vor să ofere un plus de autonomie (tot cu DRR5 este și modelul Asus G533ZS). Spațiul de stocare este unul nu foarte mare dar este rapid deoarece este un SSD M.2 foarte bun. Laptopurile cu touchscreen oferă și sistem de operare preinstalat, iar în cazul laptopurilor recent lansate, vorbim de Windows 11 Home sau poate altă versiune în funcție de tipul configurației (Pro).

Ținând cont de mărimea sa, placa video RTX 3050 cred că este de ajuns, deoarece pentru plăci video ca RTX 3060 sau una chiar mai avansată, ar trebui un sistem de răcire mai bun, adică laptopul ar trebui să fie mai mare.

Concluzie

ASUS GV301RC se comportă precum oricare alt laptop de gaming, adică oferă performanțe decente în jocuri pentru acel hardware și sistemul de răcire se descurcă destul de bine. Conectivitatea este excelentă chiar dacă dimensiunile laptopului sunt reduse. Acest laptop nu este singurul model, mai sunt și alte configurații sau serii similare, dar cert este că nu veți găsi foarte multe modele pe piață deoarece nu este o cerere mare pentru acestea (raportul preț/performanță nu este cel mai grozav).

Te-ar mai putea interesa