Asus Rog Strix SCAR 15 G533ZS, review laptop cu i9 și DDR5

ASUS ROG Strix SCAR 15 G533ZS este un nou laptop din categoria gaming pentru persoanele interesate de ceva cu componente foarte noi și foarte performante. Făcând parte din gama Rog Strix putem spune că este un laptop din gama de sus.

Vine cu componente precum procesor i9, 32GB RAM și placă video Rtx 3080. Trebuie să scriu de la început că modelul acesta are o portabilitate medie, chiar dacă greutatea este de 2,3 kg. faptul că bateria de 4 celule ține undeva la 4 ore.
Laptopul are un preț bun Vezi prețul special de azi », și pe acești bani primim ce este mai bun de la ASUS.
Din imaginea alăturată se poate observa că acest model are tastatura numerică dar în schimb touchpad-ul e unul cu numere.

Principalele lucruri care trebuie luate în considerare și care sunt pozitive ar fi performanțele peste medie, construcția solidă și portabilitatea medie
Procesorul i9 este unul cu 14 nuclee, fiind scos pe piață undeva la începutul anului 2022. pentru a face o părere despre cât de performante este trebuie să menționez că acesta scoate un punctaj de 29383 puncte pe cpubenchmark. O alternativă la acest model fiind varianta cu i7, adică G533ZM.
Nu se putea ca un notebook nou să nu aibă memorie RAM Ddr5. Astfel în cazul acestui model G533ZS discutăm despre o capacitate de 32 de GB instalată.
Ecranul este unul superb, chiar dacă e de 15 inci. E vorba de unul cu panou IPS, rezoluție 2560 x 1440 px, rata de reîmprospătare de 240 Hz și strat anti-glare.
Stă excelent pe partea de conectivitate și porturi întrucât are wireless ax, rețea 2500, HDMI 2.1, 3 porturi USB, thunderbolt și bluetooth.

Sunt și unele aspecte negative care trebuie luate în considerare, cel mai important fiind costul de achiziție peste medie. Într-adevăr procesorul este cel mai performant de pe piață iar tehnologiile integrate sunt cele mai noi, dar prețul este unul mult peste medie.
Un alt aspect de care trebuie ținut cont de faptul că nu vine cu sistem de operare preinstalat. Din această cauză recomand să instalați Windows 10 sau 11 de pe un stick USB.

În cazul în care vă doriți cel mai performant laptop PC de pe piață care să înlocuiască cu succes un desktop atunci acest model ASUS ROG Strix SCAR 15 G533ZS ar fi recomandarea mea.

Te-ar mai putea interesa