Asus M515DA, laptop cu Ryzen 3 3250U

Laptopul Asus M515DA este unul dintre cele mai accesibile laptopuri ale acestui brand care oferă componente noi. Chiar dacă procesorul este de la AMD, performanțele sale sunt excelente și de multe ori nu avem nevoie de o variantă mai avansată. Restul componentelor sunt importante atunci când nu folosiți un alt laptop sau desktop. Mă refer la SSD-ul care nu este foarte mare, dar și la memoria RAM de tip DDR4. Hard discul nu mai este o opțiune, totul va porni instant dacă alegem un SSD și vitezele de copiere sunt mult superioare. Designul e același indiferent de componentele sale, iar eu consider că e destul de plăcut.

Laptopurile mai mici sunt puțin mai scumpe deoarece e nevoie de o construcție mai compactă, dar pe de altă parte, unele dotări lipsesc. Multe laptopuri de la acest brand au fost concepute pentru uz office/business. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui model sunt următoarele și poate că le-ați mai văzut: Ryzen 3 3250U, 8GB DDR4, SSD de 256GB și placă video integrată de la AMD. Placa video e prezentă și pe aceasta deoarece toate procesoarele au una integrată. Performanțele sale nu sunt foarte mari, dar sunt de ajuns ținând cont de tipul laptopului.

Tastatura sa e una destul de plăcută iar dacă nu ați văzut-o am pus atât o poză în partea de sus. Toutchpadul e suficient de mare dar tot un mouse oferă o precizie mai bună și veți lucra mai eficient cu el. Fiind un model cu ecran de 15.6 inci, nu putea fi foarte greu și porturile sunt la fel de multe ca la un laptop normal. Dacă e nevoie de unitatea optică, atunci se poate conecta una externă dar tot nu e mai performantă decât un stick USB 3.0. Unele modele au doar Free DOS sau chiar nici un sistem de operare, deci trebuie să puneți ulterior Windows 10.

Plusuri: greutate redusă, performanțe bune, autonomie de lucru bună, ecran IPS cu imagine Full HD și tastatură iluminată.
Minusuri: procesor pe 14 nm.

Asus M515DA poate fi un gadget de tip office interesant care poate fi transportat cu ușurință datorită dimensiunilor și greutății sale. Acest aspect devine mai puțin important atunci când îl veți folosi doar la birou.

Te-ar mai putea interesa