Asus Expertbook L1500CDA review

Laptopul ASUS Expertbook L1500CDA e unul pentru experți cum zice și codul. Mai exact e pentru profesioniști care sunt interesați de ceva în care să se poată baza. Seria ExpertBook L1 a fost construită pentru cei interesați de ceva robust, performant și cu un cost deloc mare.

Preț și disponibilitate

Acest notebook e prezent în mai multe variațiuni, dar e construit în jurul procesor Ryzen 3 3250u care are două nuclee. Din punctajul de 3986 scos pe cpubenchmark ne dăm seama că e vorba despre un laptop de bază pentru sarcini office.
Laptopul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un laptop bun pentru sarcini business.

Păreri pro și contra

Modelul L1500CDA excelează la mai multe lucruri, printre care cel mai important e portabilitatea. În acest fel laptopul are o greutate de 1,8 kilograme și baterie de 3 celule care ține 3-4 ore.
Pentru protejarea datelor acest model are cititor de amprente și TPM 2.0. Primul lucru facilitează și o autentificare rapidă.

  • Greutate redusă de circa 1,8 kg
  • Multitudine de porturi precum VGA, HDMI, 3 USB, wireless ax, bluetooth, LAN Gigabit.
  • Memoria RAM e de 8 giga, iar stocarea e pe SSD de 256 giga.
  • Ecranul e unul clar de 15,6 inci cu rezoluție FHD. Se precizează că are panel tip IPS.
  • Procesorul e unul cu performanțe medii, fiind la nivelul unui Pentium sau i3.
  • Nu are sistem de operare preinstalat
  • Stocarea e una de bază, având o capacitate modică

Dacă cei 256 GB (care reprezintă stocarea) nu sunt suficienți atunci puteți alege un hard extern.

Lipsa unei plăci video cu memorie dedicată nu e neaparat un minus deoarece ca alternativă are cip grafic Radeon integrat în procesor. Acesta e suficient și face ca prețul laptopului să fie competitiv.
Dacă vă întrebați cum e posibil ca greutatea să fie scăzută așa de mult atunci răspunsul e că prin intermediul utilizării de materiale precum aluminiu și micșorării componentelor.

Verdict

Pentru profesioniști există multiple laptopuri pe piață, dar modelul ASUS Expertbook L1500CDA se evidențiază printr-o construcție robustă și ușoară. Iar, componentele integrate sunt doar ce ai nevoie așa încât raportul dintre preț și calitate să fie unul excelent.

Ca alternativă aș recomanda modelul P2451FA, diferența fiind de preț, că vine cu procesor i5, mai mulți RAMi și ecran de 14 inci. Un astfel de model precum cel P2451 e pentru cei care vor ceva mai performant decât L1500.

Te-ar mai putea interesa