ASUS Chromebook CX1, laptop elegant cu Chrome OS

Laptopurile cu Chrome OS sunt tot mai populare deoarece se mișcă excelent (precum tabletele) și oferă utilizatorilor exact ceea ce caută. ASUS Chromebook CX1 (model CX1500CKA) este unul dintre acestea și se vede că e ceva mai scump decât laptopuri clasice cu Windows (luând în considerare și hardware-ul). Trebuie să știți că acestea sunt optimizate pentru acest tip de OS și nu este recomandat să-l înlocuiți. Poate fi util pentru cei care au un PC, însă vor și puțină portabilitate, adică poate vor să navigheze pe web și când sunt pe afară sau plecați în oraș.

După cum am menționat mai sus, laptopul nu este foarte ieftin însă excelează la capitole diverse. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Seria de procesoare Jasper Lake oferă tehnologie de fabricație destul de avansată, pentru ca voi să vă bucurați de performanțe bune și de autonomie generoasă în modul office. Acesta are o placă video integrată care rulează fără probleme conținut video și chiar dacă nu are HDMI (Asus VivoBook 14 X413EA e un laptop cu HDMI), sunt alternative de a vedea conținutul de pe laptop, pe un televizor. Ecranul laptopului are specificații bune și vă puteți bucura de calitatea conținutului ales.

Multitaskingul este excelent pentru un laptop cu Chrome OS, iar memorie RAM de 8GB are un consum de energie foarte redus (rezultă într-o autonomie mai mare). Capacitatea de stocare este oferită de o memorie și nu de un SSD. Totuși, se mișcă suficient de bine și poate că cei 128GB sunt de ajuns. Se poate conecta cam orice la acesta deoarece are USB-uri de mai multe tipuri, are mufă pentru căști și un cititor de carduri. Este echipat cu chip de securitate Titan C, dar și cu o cameră web pentru video convorbiri.

Concluzie

Laptopurile sunt tot mai bine dotate și de multe ori nu avem nevoie de cele mai noi tehnologii. Acel sistem de operare nu cere resurse hardware foarte avansate, motiv pentru care mulți sunt mulțumi de alegere. ASUS Chromebook CX1 este doar unul dintre numeroasele laptopuri cu acel OS, însă dintre toate, acesta are un design mai elegant.

Te-ar mai putea interesa