ASUS ChromeBook C223NA, laptop mic cu Chrome OS

Cele mai multe laptopuri rulează doar Windows 10, însă sunt și alternative mai accesibile pentru navigare web și redare media. ASUS ChromeBook C223NA este unul dintre acestea și oferă un ecran modest de 11.6 inci. Se vede din imaginile de prezentare că are dimensiuni reduse și nu are designul modern cu margini subțiri cum vedem la alte modele de la acest brand. Voi decideți cât de important este aspectul său și Chrome OS poate fi instalat pe orice laptop.

Acest tip de sistem de operare se adresează celor care nu lucrează pe el ci doar vor să-l folosească pentru taskuri simple. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele laptopului sunt conforme cu bugetul și sunt de ajuns – Celeron N3350, memorie de 4GB și eMMC de 32GB. Spațiul de stocare nu este cel mi grozav și nu aș putea spune că un astfel de laptop poate ține locul unui PC sau unui laptop mai vechi. Îl puteți folosi zi de zi pentru a vă accesa mailul sau diverse pagini web, folosi servicii sau aplicații Google.

Are porturi USB 3.2 standard și unul de tip C, un difuzor, cameră web HD, bluetooth, WiFi ac și chiar suport pentru Google Assistant. Unele laptopuri sunt concepute pentru a rula un anumit sistem de operare și nu aș recomanda să puneți Windows pe acesta (dacă ar fi avut un SSD, poate că ar fi rulat decent).

Păreri pro și contra

Ecranul său mic oferă o rezoluție suficient de mare și panoul este de tip IPS pentru a vă bucura de o claritate mai bună. Autonomia laptopului este mare pentru că vorbim de un laptop modest cu un hardware simplu. Poate fi comparat cu o tabletă cu tastatură fizică, doar că oferă mai multe porturi ca voi să puteți conecta periferice sau cabluri. Are cam aceleași dotări ca oricare alt laptop, între trebuie să înțeleg că nu este un model scump și nici foarte mare.

ASUS ChromeBook C223NA are o greutate de numai 1 kg, astfel că poate fi transportat fără o genată și puteți folosi un mouse wireless pentru o productivitate mai bună.

Te-ar mai putea interesa