Arctic AROIS24300RBD, un cuptor incorporabil cu autocurățare hidrolitică

Cuptoarele incorporabile sunt disponibile pe diverse culori sau combinații de culori, iar Arctic AROIS24300RBD este o variantă neagră. Alături de aceasta aș alege și o plită cu design minimalist (electrică) sau poate că nu vreți să renunțați la cele cu grătare. Îmi place cum arată însă nu se poate compara cu modele mult mai scumpe care fac parte din serii avansate. Lăsând la o parte felul cum arată, specificațiile sunt foarte importante pentru că dorește să înlocuiască un aragaz vechi sau chiar incorporabile.

Din imagine se vede că are ventilator și foarte puține modele nu au această dotare. O consider destul de importantă deoarece ajută ca aerul cald să fie distribuit uniform în interiorul său (cum vedem și la Hansa BOEI68471). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Cuptorul acesta poate fi folosit cu ușurință ca oricare altul, chiar dacă are acel afișaj digital. Pe acela se poate vedea timpul rămas până la finalizarea programului și puteți seta pentru rețete care le-ați mai încercat în trecut. Sunt incluse două tăvi care le consider esențiale – tava de copt și tava standard, iar alte tăvi pot fi achiziționate ulterior.

Eficiența energetică nu pare să fie diferită, vedem aceeași clasă pe mai toate modele – A. Nu trebuie să vă îngrijorați pentru că nu are nevoie de o priză foarte specială, însă recomand să fie una mai scumpă. Capacitatea aparatului nu este foarte relevantă și ține de construcția sa, dar și de dotările prezente. Cuptoarele foarte ieftine nu au funcție de autocurățare astfel că este mai dificil să mențineți curat interior. La acesta este una hidrolitică, adică se pune apă la interior care se va evapora și interiorul se va curăța mai ușor. Mai sunt și alte tipuri de funcții de autocurățare – pirolitică (arde grăsimea la temperaturi de până la 500 grade) și catalitică (pereți speciali care descompun grăsimea).

Concluzie

Sunt diverse moduri de gătire și alegeți cel care este potrivit pentru preparatul care vreți să-l încercați. Arctic AROIS24300RBD este unul dintre acele cuptoare care ar trebui puse pe piastă deoarece este destul de popular, oferă cam ce aveți nevoi și arată bine.