Apple MacBook Pro 14, un laptop excelent

Apple MacBook Pro 14 este o variantă oferită de acest brand foarte popular deoarece oferă soluții fiabile și cu dotări de top. Poate părea un laptop elegant destul de simplu, dar nu e chiar a așa pentru că are și un software foarte bine optimizat. Astfel că nu are nevoie de componente atât de performante, dar tot vedem procesoare ca M1 Pro cu 8 sau 10 nuclee. Numărul de nuclee este irelevant deoarece multe aplicații nici nu folosesc atât de multe nuclee. Acesta este foarte eficient fiind folosită o tehnologie de fabricație de 5 nm, dar și la restul componentelor vedem tehnologii mult mai avansate.

Chiar dacă designul nu pare să fie schimbat de la o generație la alta, există câteva diferențe sau îmbunătățiri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Arată bine și în general gadgeturile argintii sunt cele mai populare deoarece se asortează cu orice, iar rama ecranului poate să fie doar neagră. Astfel că se creează impresia că e și mai subțire sau inexistentă (în funcție de conținutul redat sau culoarea interfeței).

Configurațiile nu sunt atât de diferite, aveți de ales între una cu SSD de 512GB și una cu SSD de 1TB. Prețul este destul de piperat pentru că în cazul celui cu spațiu mai mare, vedem și un procesor mai avansat (10 nuclee, fără să mai iei în calcul nucleele GPU). La aceste laptopuri nu prea aveți ce să upgradați, acestea au un hardware integrat și foarte bine echilibrat. Dacă aveți nevoie de un spațiu mai mare și nu sunteți dispuși să cheltuiți mai mult, alegeți servicii de stocare în cloud sau medii de stocare externe.

Nu are multe porturi și nici nu ar avea pentru că aveți nevoie doar de USB-uri C (cu Thunderbolt v4) și portul HDMI. Multe periferice sunt wireless pentru ca voi să vă bucurați de spațiul mare din jurul său.

Concluzie

Apple MacBook Pro 14 oferă o rezoluție mai mare decât concurența (Huawei Matebook 14s), dar și anumite dotări care pot fi de folos (cititor de amprentă, senzor de lumină ambientală etc). Dacă prețul nu reprezintă un obstacol, atunci nu aveți pentru ce să mai stați pe gânduri.

Te-ar mai putea interesa