AEG CKB56471BX, model premium cu Steambake

Aragazul AEG CKB56471BX are AirFry şi SteamBake precum în cazul altor modele de la Aeg. De la început trebuie să fac menţiunea că e un model mixt, adică plită pe gaz şi cuptor electric. În felul acesta sunt îmbinate avantajele gazului (fierbere rapidă a apei) şi curentului electric (coacere uniformă).

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar noi beneficiem de un aparat premium cu clasa A de eficienţă energetică a cuptorului.
Se poate observa că e de culoare argintie, producătorul menţionând că e vorba despre un aparat realizat din inox.


Păreri pro şi contra

Aparatul vă va ajuta să gătiţi sănătos, adică preparate prăjite fără ulei. Acest lucru trebuie mulţumit AirFry care presupune utilizarea aerului fierbinte şi o tavă perforată (vine cu aragazul).
Pentru a avea crustă acest aparat se foloseşte de funcţia PlusSteam. Asta deoarece e un aragaz din gama SteamBake.
Vine cu Minute Minder, adică o caracteristică utilă care reprezintă o numărătoare inversă care începe când introducem preparatul în cuptor. Când e gata suntem avertizaţi sonor, iar în felul acesta nu trebuie sî stăm cu ochii pe aparat.

Deoarece cuptorul e electric e important să menţionez că per ciclu are un consum de 0,84 kWh, iar în modul ventilaţie consumă 0,75 kWh.
Consumul energetic nu e unul mare, dar producătorul menţionează că siguranţa necesară e de 16A.
În partea inferioară AEG CKB56471BX vine cu sertar pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.
A trebui să adaug că aparatul are şi un orificiu pentru evacuarea aerului din cuptor.
Ca accesorii trebuie amintit faptul că vine cu vine cu tava AirFry (cea cu perforaţi ide care am scris mai sus), una din email (pentru prăjituri) şi una de colectare.

Din păcate nu vine cu autocurăţare, însă uşa cuptorului e uşor de curăţat fiind din email negru.

Te-ar mai putea interesa