Acer Swift 3 SF314-42, laptop de 14 inci cu Ryzen 5 4500U

Acer Swift 3 SF314-42 e un laptop echipat cu tehnologie AMD adresat celora care vor un laptop cu portabilitate bună şi performanţe excelente. Procesorul Ryzen 5 4500U scoate 11275 puncte la benchmark datorită celor 6 nucleee şi observăm că e mult mai performant decât un i5-10210U (găsit în HP 15).

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop business sau pentru acasă. Din imaginea de alături puteţi vedea modelul argintiu, dar e disponibil şi pe alte culori.


Pro: Laptopul Acer Swift 3 SF314-42 stă bine pe partea de securitate datorită cititorului de amprentă care permite autentificarea pe bază de amprentă.
Ecranul e unul de 14 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi finisaj anti-glare. Datorită acestor caracteristici tehnice imaginea va fi una foarte clară.
Memoria RAM e de 8/16GB, fiind un cu voltaj scăzut de tip LPDDR4. Iar, pentru stocare se foloseşte de un SSD foarte încăpător de 0,5/1TB.
Aceste componente menţionate mai sus, precum şi procesorul cu voltaj scăzut, contribuie la un consum redus de baterie. În felul acesta autonomia poate să ajungă şi la 11 ore. Autonomia în combinaţie cu greutatea de 1,2kg îi oferă laptopului o portabilitate extrem de bună.
Pe partea de conectică stă destul de bine întrucât are multe porturi (HDMI, 3 porturi USB), wireless ax şi bluetooth. Aparent nu are Display Port, dar se poate utiliza aşa ceva prin intermediul portului USB-C.
Ar mai trebui adăugat că face parte din seria Swift 3 şi că are tastatură iluminată, lucru foarte bun pe partea de ergonomie.

Contra: Nu vine cu sistem de operare şi nici nu are unitate optică. Are instalat EFI Shell care e mai mult un program fără interfaţă (în linie de comand) decât un sistem de operare. De aceea vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick.

Concluzie: Pot spune că acest laptop va fi unul suficient de bun pentru persoanele interesate de un laptop pentru acasă ori la lucru. Omenii de afaceri vor fi încântaţi de faptul că datele lor vor fi sigure datorită protejării prin amprentă.

Te-ar mai putea interesa