Acer Nitro 5 AN517-42, laptop de gaming cu Ryzen

Modelul Acer Nitro 5 AN517-42 e un laptop de jocuri pentru cei interesați de așa ceva. În momentul de față este disponibil în două configurații, ambele fiind construite în jurul unor procesoare Ryzen de generație nouă.

În felul acesta avem parte de un aparat care are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model care se prezintă bine vizual și dpdv al dotărilor.
Acer Nitro 5 AN517 41

Păreri pro și contra

După cum am notat mai sus, acest model vine cu procesor AMD Ryzen pe arhitectură Zen 3+. Există o variantă cu Ryzen 5 6600H și una cu Ryzen 7 6800H.
De asemenea, varianta cu Ryzen 7 are 16 giga RAM și placă video RTX 3050 Ti. Asta pe când modelul cu Ryzen 5 are 8 giga și placă 3050.
Pe partea de stocare ambele stau foarte bine, modelul ieftin având 512GB, iar cel mai scump având 1TB.

Ecranul laptopului e unul de 17,3 inci cu rezoluție FHD, panou IPS și strat anti glare. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafața sa, acest model are acel strat anti glare. De asemenea, trebuie să menționez că laptopul e unul cu refresh de 144Hz, acest lucru fiind folositor în afișarea unor imagini mai cursive.

În cazul în care doriți să-i faceți upgrade, atunci trebuie știut că acest model suportă maxim 32 GB RAM tip DDR5.

Din păcate, nici acest model nu are Windows preinstalat, motiv pentru care aș recomanda să instalați Windows 10/11 de pe un stick USB 3.0.

Per ansamblu recomand modelul Acer Nitro 5 AN517-42 celor interesați de ceva calitativ de la un producător de top. Cu toții știm că Acer este un producător care se pricepe la laptopuri, indiferent că e vorba despre modele gaming, office sau multimedia.
Ca o alternativă la acest model aș recomanda AN517-41. Diferențele dintre acestea nefiind foarte mari.

Te-ar mai putea interesa