Acer Gaming Nitro AN515-57-738L, laptop de gaming

Vedem laptop noi în fiecare lună deoarece sunt actualizate de producători, adică sunt puse componente mai noi și mai atractive. Modelul Acer Aspire A517-52G-58AS este unul care se adresează iubitorilor de jocuri și nu orice jocuri, celor care au cerințe hardware destul de mari. Laptopurile de gaming au devenit destul de populare în ultimii ani deoarece arată tot mai bine, sunt mai compacte și performanțele sunt excelente. Evident că nu vor ajunge niciodată la nivelul desktopurilor, însă trebuie comparate cu desktopuri care includ și un monitor.

Costă destul de mult pentru că are cel mai nou procesor Intel care vă permite să setați rezoluție maximă (1080p), dar și unele setări pentru texturi. Oricum, placa video dedicată este mult mai importantă decât procesorul când vine vorba de gaming, iar RTX 3060 poate să crească destul de mult costul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

E indicat să alegeți un laptop de gaming cu Core i7 (Acer Gaming Nitro AN515-58-716F are un i7 mai nou) sau Ryzen 7, depinde de preferințele voastre, pentru a vă bucura de el mai mulți ani. Veți cheltui mai mult dar și satisfacția va fi pe măsură.

Să nu neglijăm nici restul configurației, adică partea de memorie este și ea importantă, iar eu cred că oferă suficient pentru cele mai multe jcouri de pe piață. Stocarea poate că nu pare a fi prea generoasă ținând cont că în trecut vedeam hard discuri foarte mari, iar acum sunt SSD-uri mult mai rapide. Multe laptopuri suportă soluții SATA sau externe, voi decideți cum veți face următorul upgrade și nu ar fi indicat să aveți doar un singur mediu de stocare.

Ca multe alte laptopuri de gaming și acesta nu vine cu Windows 11 preinstalat care ar crește și mai mult prețul, adică instalarea o puteți face și voi și nu durează mult.

Concluzie

Acer Aspire A517-52G-58AS cu actuala configurație poate să ducă multe titluri la detalii medii și cu un număr satisfăcător de fps-uri. Veți vedea că nici nu aveți nevoie de mai mult că doar nu jucați jocuri la rezoluție mai mare decât 1920 cu 1080 pixeli. Chiar și porturile sunt OK, nu-i lipsește nici măcar unul sau paote că alegeți să folosiți periferice wireless împreună cu acest laptop.

Te-ar mai putea interesa